»Динамо» здобуває першу перемогу в сезоні

»Динамо» здобуває першу перемогу в сезоні

Другий тур національного чемпіонату України приніс київському "Динамо" першу перемогу в новому сезоні. Чемпіони на виїзді подолали ужгородське "Закарпаття", звично втративши при цьому велику кількість гольових моментів.

Початок зустрічі не передвіщав для гостей ніяких проблем. Шацьких після паса Дмитруліна (відзначимо класну передачу Юрія зі своєї половини поля) виграв боротьбу в Ільницького і пробив з лінії штрафної. Луценко перевів м'яч на кутовий, але це ужгородців не врятувало. Після подачі Белькевича м'яч відскочив до Діого, бразилець відпасував на Черната, а той м'яко навісив у центр штрафної. Краще за всіх зорієнтувався Сергій Федоров, головою точно пробивши у "дев'ятку".

Не встигли підопічні Віктора Ряшко усвідомити що відбулося, як знову Федоров наніс ще один, як здалося на долю секунди, разючий удар. Знову вигравши боротьбу на "другому поверсі", динамівський стопер пробив головою і... м'яч влучив у штангу! От такий початок - хто б після перших десяти хвилин міг подумати, яка напружена кінцівка очікує "біло-синіх"?

Але в середині першого тайму з'ясувалося, що футболісти "Закарпаття" зовсім не налаштовані програвати з великим рахунком і поступово почали нав'язувати киянам досить неприємну тактику дрібного фолу та швидких контрвипадів. Комбінаційна гра гостей розладналася, темп зустрічі явно впав, і все це було на руку закарпатцям.

Немов приспавши динамівців, господарі видали блискучу атаку на 27-й хвилині. Ярош одержав м'яч у штрафний "Динамо", зненацька легко обіграв Гавранчича і прострілив уздовж воріт. Рева і Федоров, що страхував його, до м'яча не встигли, і набігший Цілих разом із "копаним" немов влетів у створ - 1:1.

Важко сказати, що так уплинуло на дії киян, чи пропущений м'яч, чи сильна спека (+34 градуса), але до завершення першого тайму вони практично нічого серйозного в атаці не створили. А от на 45-й хвилині був епізод, що міг на сто відсотків виправдати велику кількість браку при спробах змінити рахунок. Белькевич своїм фірмовим пасом (побільше б таких передач-шедеврів!) вивів Черната один на один з Луценко, Флорін почав мудрувати і замість технічного (такого, до яких він уже давно привчив болільників) удару просто "тикнув" м'яч у воротаря. При цьому румун звалився на голкіпера хазяїнів, і можливо, саме через це ушкодження в другому таймі Луценко був замінений.

Початок другого тайму оптимізму не вселяв. Усе той самий рваний, невисокий темп, невелика кількість ударів і грамотна гра хазяїнів в обороні. Але десь у районі 60-ї хвилини динамівці різко додали в русі - стали проходити передачі на гравців групи атаки, моменти у воріт Луценко виникали один за одним.

Неймовірно, але Чернат, Діого і Шацьких не реалізували три підряд виходи один на один з голкіпером! "Аукціон небаченої щедрості" продовжувався до 78-й хвилини - Чернат навішав у район одинадцятиметрової оцінки , захисники намагалися дружно вибігти і залишити Белькевича в офсайді, але не встигли. Валентин пробив головою без опору, хазяїв врятувала поперечина, і Нанні фактично заштовхав м'яч, що відскочив, у порожню "рамку".

Втримати перевагу досвідченим динамівцям не коштувало великих зусиль. Футболісти "Закарпаття", які довгий час грали винятково на нічийний рахунок, так і не зуміли перебудуватись. У час, що залишився, запам'ятався відмінний удар Лєко (на висоті був Овсієнко) і спроба вразити ворота у виконанні Бідненко (Руслан не влучив по м'ячу ).

Не можна сказати, що рівень гри "Динамо" у цьому матчі був вище, ніж у попередньому двобої. Так, помилялися менше, але адже і суперник був набагато слабкіше. Утім, на даному етапі перше значення має результат, і чемпіони зуміли здобути перемогу. Залишається виразити надію, що в наступних матчах перемоги будуть супроводжуватися звичним результативним і красивим футболом у виконанні нашої команди.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер