«Динамо» - «Олександрія»: прес-конференція Олексія Михайличенка

«Динамо» - «Олександрія»: прес-конференція Олексія Михайличенка

- Насамперед я хотів би подякувати вболівальникам “Динамо” і привітати з тим, що ми продовжуємо боротьбу за Кубок України, вийшли до півфіналу в дуже цікавому та складному поєдинку. Якщо брати кубкові матчі з “Шахтарем” та “Олександрією”, то це справжні кубкові ігри. Складні, видовищні, з великою кількістю боротьби, але переможні. Це дуже радує.

Що стосується самої гри, то я вдячний хлопцям за те, що, залишившись удесятьох, вони продовжували грати у футбол, домінувати, їм вистачило і фізичної готовності, і майстерності, щоб контролювати цю гру та, на мою думку, заслужено в ній перемогти.

- Чи спілкувалися ви з арбітром після матчу стосовно причини відміненого гола Русина?

- Я з арбітрами не спілкуюся, тому не можу відповісти на ваше питання. Досконало цей момент не бачив. Потрібно подивитися, як його зафіксували, і тоді вже проаналізувати, що сталося.

- Наприкінці першого тайму було неприємне зіткнення у Франа Соля. У перерві його замінили через травму чи це вимушена заміна?

- Ні, травми як такої не було, просто ми розуміли, що у грі з “Олександрією” Фран не до кінця виконує функції, які ми від нього хотіли. Він дуже готувався до сьогоднішньої гри, можливо, десь перегорів. Тому що були моменти за його участю, коли м'яч літав по воротарському майданчику та не знаходив нікого. У підіграші та активності він на сьогоднішній день трохи поступається Русину, тому ми вирішили зробити заміну, щоб змінити гру.

- Чи не було у вас відчуття досади, коли відмінили гол Русина? Яким чином удалося в меншості зіграти на перемогу?

- Досади не було, я навпаки радів. (Усміхається) Звісно, я засмутився, бо, навіть знаходячись на тренерській лавці, ти бачиш увесь момент і припускаєш, може бути положення поза грою чи ні. У цьому моменті в мене практично не було сумнівів. Але VAR є VAR, з ним потрібно рахуватися. 

А те, що хлопці, незважаючи на це, продовжували грати у свій футбол, домінувати вдесятьох і створювати моменти, це дорогого коштує. Характер і майстерність в обороні й атаці та фізична готовність — вони були на належному рівні.

- Наступну гру команда проведе без глядачів. Як ви сприйняли цю новину та яким чином це вплине на підготовку?

- ”Динамо”, напевно, не звикати грати без глядачів. Тому і VAR, і гру без глядачів ми сприймаємо абсолютно нормально.

Хоча, звичайно, дуже шкода. Це все одно що театр без глядачів. І виконавцям, і футболістам набагато легше, коли є підтримка, йде реакція, навіть обурення, яке може погнати, перелаштувати гравців. Футбол — це видовище, тому, звісно, мені дуже шкода.

- Як буде далі грати Циганков — із паузами чи ми зможемо на нього розраховувати як на постійного гравця?

- Ви чудово розумієте, що Віктор пропустив збори та фізично знаходиться не в тому стані, який дозволить йому грати в кожному матчі від початку до кінця. Щоб дати йому добре підготуватися та реалізувати себе, ми зробили такий вибір. Ми розмовляємо з гравцями та знаємо, як вони почуваються і наскільки готові зіграти. Тому дуже важливо, коли Циганков виходить і дає інший імпульс грі команди.

- Наскільки ви задоволені грою Кадірі, на якого пав вибір у центрі поля замість Шепелєва?

- У Шепелєва, який відіграв ряд важких матчів, була невелика втома. Тому, звичайно, ми не можемо, граючи через три дні, не змінювати склад, не освіжати його та не давати шансів іншим гравцям, щоб повноцінно проводити матчі так, як ми хочемо.  

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер