»Динамо» відсвяткувало повернення лідерів перемогою над «Сталлю»

»Динамо» відсвяткувало повернення лідерів перемогою над «Сталлю»

Сьогодні у динамівців та їх уболівальників подвійна радість. Команда вийшла до чвертьфіналу Кубка України, легко та невимушено перегравши алчевську “Сталь”, а на поле вийшли гравці, які через травми пропустили певний час.

Юрій Дмитрулін надав впевненості оборонним редутам, Валентин Белькевич знов буде радувати своїми винахідливими діями в організації атак, а Олександр Шовковський складе конкуренцію Віталію Реві на позиції №1. З поверненням, хлопці!

Сама гра вийшла для динамівців не дуже напруженою. Суперником киян був колектив першої ліги, що підсвідомо надавало перевагу господарям. Але підопічні Анатолія Волобуєва не здалися та не збиралися економити сили для майбутніх баталій – алчевці дали бій найтитулованішій команді України, але в підсумку вдався взнаки більш високий клас “Динамо”.

Господарі з перших хвилин окупували половину поля “Сталі” й почали “плести” свої комбінацій біля воріт Старцеві. Активно грали Каддурі та Діого Ринкон, Белькевич продемонстрував, що за час вимушеної “відпустки” він не втратив свої найкращі якості... Рахунок могли відкрити Шацьких, Леандро та Диого, але їх ударам бракували влучності, хоча позиції для взяття воріт були дуже вигідними.

Десь у середині першого тайму беззаперечна перевага динамівців матеріалізувалася. На 33-й хвилині відмінна передача з флангу у виконанні Каддурі “відрізала” всю оборону сталеварів, після чого чудово обробивший м’яч Максим Шацьких насильним ударом з 5-ти метрів повз голкіпера відкрив рахунок.

Опісля господарі трохи заспокоїлися, внаслідок чого алчевці провели кілька небезпечних контр-випадів. Але ніяких дивідендів вони не принесли. А ось динамівці на останній хвилині першої половини могли збільшити свою перевагу – чудовий пас Ринкова, Лєко фінтами розборсав оборонців і вдарив метрів з 15-ти. Вболівальники вже уявили м’яч у воротах, але Старцеву вдався черговий “сейв”.

На початку другого тайму гості, що доволі несподівано, перехопили ігрову ініціативу. Непоступливі хавбеки “Сталі” частенько перегравали більш маститих опонентів у синій формі, але на завершальній стадії їм чогось не вистачало. Домінування алчевців тривало недовго. Михайличенко випускає на допомогу Белькевичу “свіжого” Черната. Румунський “діамант” продемонстрував кілька трюків, за що отримав схвальні відгук з трибун.

Через 5 хвилин після виходу Черната динамівці встановили остаточний рахунок у матчі. Белькевич навісив у штрафну на Діого, а бразилець одним дотиком голови переправив м’яч у ворота. Практично одразу вболівальникам прийшлось похвилюватись – гравці “Сталі” кілька разів у центрі поля грубо атакували Черната й румуну довелося надавати медичну допомогу. Після фінального свистка Флорін залишив поле не шкутильгаючи. Будемо сподіватися, що серйозних ушкоджень легіонер не зазнав.

Остання “репетиція” напередодні відповідального матчу з “Фейєноордом” пройшла успішно. В середу на НСК “Олімпійський” динамівці будуть штурмувати обороні редути володаря Кубка УЄФА – нам потрібна лише перемога!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер