»Динамо» перемагає і наближується до лідера

»Динамо» перемагає і наближується до лідера

Десятий тур національного чемпіонату приніс позитивні для "Динамо" зміни в турнірній таблиці. Чемпіони вдома переграли бориспільський "Борисфен", а лідируючий "Шахтар" несподівано поступився "Металісту". У результаті від першого місця динамівці відділяє лише два очки.

Традиційно після надважких матчів в Лізі чемпіонів (поєдинок з "Реалом" відноситься саме до таких) "біло-сині" нерідко втрачали очки в чемпіонаті України. Але цього разу суперник не зумів поставити перед підопічними Йожефа Сабо складних завдань.

Зіграла свою роль вже звична ротація складу (вісім нових гравців порівняно з мадридським поєдинком) та швидкий гол у виконанні Гусина. На 7-й хвилині Клебер навісив з правого флангу і динамівський ветеран у своєму фірмовому стилі виграв "повітря".

Територіальна перевага "Динамо" упродовж всього матчу була беззаперечною, а ось голевих моментів біля воріт Михайлова виникло не так вже й багато. Бориспільці захищалися великими силами і вміло використовували тактику "дрібного фолу". Порушення з їх боку траплялись ледь не кожні дві хвилини! І якщо спочатку це виглядало в межах дозволеного, з часом дії гостей переросли у відверту грубість.

Травми зазнав Гавранчич (удар ззаду по ногам, причому арбітр навіть дав попередження; після цього епізоду Горана замінив Родольфо), надавали медичну допомогу Чернату і Гусину. В підсумку бориспільці отримали чотири жовтих картки. До перерви у господарів було три гарних моменти збільшити рахунок - Клебер не реалізував вихід сам на сам (відзначимо вивірений пас Белькевича), а Верпаковскіс та Діого не влучили з вигідних позицій.

По перерві замість Белькевича вийшов Юссуф, який непогано попрацював в центрі поля, зробив кілка перехоплень, був помітний в атакуючих діях. Гострими моментами друга половина зустрічі нечисленних глядачів не порадувала. Повна перевага динамівців, грубість та відвертий брак майстерності борисфенівців, і знову один результативний удар за тайм.

Господарі втратили серію моментів (двічі Шацьких , Діого, Чернат, Верпаковскіс), але в одному з епізодів все-таки переграли Михайлова. На 77-й хвилині вкотре по ногам отримав Чернат. Флорин сам навісив зі штрафного, а підключившийся до атаки Родольфо у високому стрибку пробив головою - 2:0. Це був перший гол бразильця за "Динамо" в чемпіонаті України.

Після цього приємного епізоду чемпіони спокійно довели матч до перемоги. Попереду у "Динамо" важкий поєдинок в Запоріжжі і ключовий матч групового турніру Ліги чемпіонів проти "Реалу".

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер