Клебер: «Важливо, що тренер довіряє»

Клебер: «Важливо, що тренер довіряє»

"Динамо" Йожефа Сабо грає у два нападники. Більшість фахівців схилялося до думки, що ударний дует має складати пара Шацьких - Верпаковськис, які минулого сезону швидко порозумілися, проте нині в "основі" стабільно виходить Клебер. Бразильський форвард є загадкою для суперників, що підтвердилось у матчі в Дніпропетровську, де два точних удари легіонера принесли "Динамо" вкрай потрібну перемогу.

- Клебере, з кожним матчем твоя гра набуває нових барв. У чому бачиш головну причину прогресу?
- Велике значення має довіра тренера. Мені надали шанс, випускають на поле у найвідповідальніших матчах, тож чим я можу віддячити наставнику, крім забитих м'ячів? Попервах було дуже складно призвичаїтися до стилю гри "Динамо", зрозуміти свої функції на полі, відчути партнерів. До "Динамо" я грав лише в чемпіонаті Бразилії, де футбол абсолютно не схожий на український. У Києві це зрозуміли, дали час на акліматизацію. Зараз усі проблеми позаду, і я задоволений, що можу акцентувати свої зусилля винятково на футболі.

- Справляє враження чудове порозуміння на полі з Ринконом. Це - результат спільної роботи на тренуваннях?
- Знайти спільну мову з Діого набагато легше, ніж, наприклад, з іншими гравцями. По-перше, ми вихованці бразильської школи, розмовляємо однією мовою. По-друге, Діого грає в півобороні, іноді зміщується на лівий фланг і, отримавши м'яч, шукає варіанти для продовження атаки. У цьому випадку намагаюся пропонувати свої послуги. Окрім Діого, в команді є ще один співвітчизник - Родольфо. Він у Києві трохи більше місяця, і незабаром також має стати гравцем основного складу.

- Як оцінюєш перспективи "Динамо" в Лізі чемпіонів?
-За складом учасників вважаю нашу групу однією з найсильніших у турнірі. Але з усіма командами нам до снаги боротися на рівних, декого перемагати. Подивіться, іменита "Рома" не змогла нам протидіяти, весь перший тайм гра проходила під цілковитим контролем "Динамо". Вважаю, ми ні в чому не поступаємося німцям та іспанцям. Приїхавши до Києва, дізнався, що останні три роки "Динамо" не долало груповий турнір Ліги чемпіонів. Гадаю, настав час ламати неприємну традицію.

- Можливо, це нетактовно, але спробуй назвати свої найсильніші риси на футбольному полі?
-Не люблю коментувати та оцінювати свою гру. Скажу лише, що фахівці та тренери виокремлюють швидкість, удар та дриблінг.

- Перемога на молодіжному чемпіонаті світу - твоє найбільше досягнення?
-Так, це великий успіх. Також 2003 року на одному з міжнародних турнірів вдало виступив "Сан-Паулу", а мене визнали найкращим нападником змагань. Однак, не приховую, найгучніші перемоги планую здобути саме з "Динамо"!

Матеріал газети “Український футбол”.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер