«Динамо» - «Порту» - 0:0. Звіт + статистика

«Динамо» - «Порту» - 0:0. Звіт + статистика

Перед початком зустрічі в центрі уваги опинився наставник динамівців Олег Блохін. Напередодні тренер відсвяткував 60-річчя, прийнявши сотні привітань з різних країн світу. Підопічні презентували йому футболку, пообіцявши головний подарунок піднести на наступний день. Олег Блохін другий матч поспіль спостерігав за грою з віп-ложі НСК «Олімпійський». Це стало єдиним обмеженням для тренера, який переніс операцію. В іншому він проводив тренування, а на стадіоні знаходився разом з гравцями в роздягальні. Перед початком матчу на центральній трибуні під пісню "Віват, король, віват!" вболівальники розгорнули величезний банер з фотографією Олега Блохіна і написом "З Днем народження, тренере!".

У порівнянні з попереднім матчем з «Таврією» тренери в стартовий склад внесли лише два зміни. Замість Адміра Мехмеді та Лукмана Аруна вийшли Тайє Тайво і Мігель Велозу. Зберіг місце у воротах Максим Коваль, у захисті вийшов квартет Тайво, Євген Хачеріді, Тарас Михалик, Бетао. Пару центральних півзахисників склали Огнєн Вукоєвич і Мігель Велозу, з флангів атакували Олег Гусєв і Андрій Ярмоленко, а в нападі вийшли Артем Мілевський та Марко Рубен.

Наставник «Порту» Вітор Перейра на «Олімпійському» обрав іншу тактику, ніж у домашній зустрічі. Гості діяли обережно, в атаку йшли малими силами, всіма своїми діями даючи зрозуміти, що їх в Києві цілком влаштовує нічия. Перший тайм пройшов у позиційній боротьбі, практично без ударів по воротах. Перший небезпечний момент виник лише на 35-й хвилині. Мартінес відірвався від Хачеріді та головою пробив у нижній кут воріт. Класно зіграв Коваль, перевівши м'яч на кутовий. Запам'яталася ще подача в штрафний майданчик Ярмоленка, але Вукоєвич не дотягнувся до м'яча і Елтон без проблем забрав його.

При абсолютно рівні грі та нічийному рахунку, який ніяк не влаштовував киян, потрібні були зміни. На зламі першої години зустрічі тренери випустили Аруну, який відрізняється нестандартними діями та свіжого нападника Брауна Ідейє. І буквально одразу динамівці створили, мабуть, найреальніший момент для взяття португальських воріт. Аруна тонким пасом вивів Ярмоленка сам на сам з воротарем, але, перебуваючи під пресингом захисника, який наздогнав його, Андрій пробив несильно і Елтон парирував удар. Ярмоленко, один з найактивніших на полі в цей вечір, міг відзначитися і в наступному епізоді з його участю, але головою пробив у руки голкіпера.

В останню чверть години сорок тисяч вболівальників на «Олімпійському» приготувалися до атакувального пориву улюбленої команди. До цього часу ПСЖ впевнено обігрував загребське «Динамо», і лише перемога над «Порту» давала киянам реальні шанси поборотися за право брати участь у наступному році в Лізі чемпіонів. Незважаючи на всі старання, зробити цього "біло-синім" не вдалося.

Вітор Перейра провів три заміни, його підопічні налагодили неквапливий контроль м'яча в центрі поля, зупиняючи в зародку спроби динамівців атакувати. Гра так і завершилася з початковими 0:0 на табло.

В результаті завойоване ще одне очко і шанси поборотися з ПСЖ за друге місце в групі. Для цього в наступному матчі потрібно перемагати парижан і сподіватися на сприятливий результат зустрічей у заключному турі.

Ліга чемпіонів УЄФА. Груповий турнір. 4 тур

6.11.2012. м.Київ. НСК «Олімпійський». 40,387 глядачів

«Динамо» - «Порту» - 0:0

«Динамо»: 35.Коваль, 33.Тайво, 17.Михалик, 34.Хачеріді, 3.Бетао, 5.Вукоєвич (21.Кранчар. 88), 4.Велозу, 20.Гусєв (к), 9.Ярмоленко, 10.Мілевський (25.Аруна, 58), 15.Рубен (11.Ідейє, 67).

«Порту»: 1.Елтон, 2.Даніло, 22.Мангаля, 23.Ба, 30.Отаменді, 3.Лучо (к), 8.Моутіньйо, 35.Дефур (6.Каштру. 79), 9.Мартінес, 10.Х, Родрігес (11.Клебер. 90 +1), 17.Варела (27.Атсу, 76).

Попереджені: Вукоєвич (20), Мілевський (42) - Ба (70).

«Динамо»

Статистика

«Порту»

0

Голи

0

46

Володіння м'ячем (%)

54

9

Всього ударов

10

5

Удари в площину воріт

5

4

Удари повз ворота

5

0

Блоковані удари

0

0

Штанги і ппоперечини

0

1

Кутові

4

5

Офсайди

3

2

Жовті картки

1

0

Червоні картки

0

17

Здійснено фолів

18

18

Зароблено фолів

17

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер