»Динамо» продовжує перемагати - четвертий успіх поспіль

»Динамо» продовжує перемагати - четвертий успіх поспіль

У матчі шостого туру чемпіонату України київське "Динамо" вдома обіграло одеський "Чорноморець" 3:1. Це вже четверта поспіль перемога чемпіонів у різних турнірах під керівництвом Йожефа Сабо.

Після найважчого, у моральному та фізичному плані, двобою в Трабзоні наставник киян цілком очікувано вдався до системи ротації складу. З перших хвилин на поле не було Діого Ринкона, Олександра Шовковського, Бадра Ель Каддурі, Георгія Пеєва, Горана Гавранчича, а Маріс Верпаковскіс не потрапив навіть до заявки.

Вперше в чемпіонаті з перших хвилин вийшов Эдгарас Чеснаускіс, на позиції центрального захисника грав Родольфо, якого в попередніх матчах використовували на місці опорного хавбека, пари нападаючих склали Клебер-Шацьких, вперше раз за довгий час у динамівців був "повний боєкомплект" по флангах, тобто, грали без чистих "лінійних".

Невідомо, за яким сценарієм пішла б гра, якби Гусєв уже на першій хвилині не влучив у ворота "моряків". Чернат подав кутовий з правого флангу, Олег на долю секунди випередив Руденко і головою відправив м'яч у сітку.

Дивно, але після такого початку кияни не кинулися "добивати" опонента, подовгу і неквапливо розігрували комбінації, але практично не загрожували воротам "Чорноморця". Так, були удари, простріли і навіси, але все це відбувалося якось сумбурно і навряд чи могло привести до другого м'яча.

А от гості свій ледь не єдиний момент використали “на всі сто”! Подача кутового, кілька гравців проскочили повз м'яча, і неприкритий Косирін буквально вколотив м'яч у ворота. Це був третій поспіль гол у трьох останніх матчах "Динамо" і "Чорноморця" у виконанні Олександра.

До кінця першого тайму "біло-сині" так і не створили нічого особливо небезпечного біля воріт Руденко. Команди пішли на перерву при рахунку 1:1 і тренерам хазяїв було над чим задуматися - втрата очок у домашньому матчі з одеситами не входила в плани чемпіонів.

З перших хвилин другої половини на поле в "Динамо" з'явилися герої трабзонського двобою Гавранчич і Діого Ринкон. Відверто кажучи, з їхньою появою гра динамівців стала цікавіше. Бразилець додав розмаїтість і нестандартність в атаці, а серб став тою ланкою, що забезпечила швидку передачу м'яча з оборони до підступів штрафного суперника.

Динамівці методично розхитували оборону гостей і на 57-й хвилині не витримали нерви в Гілазєва. У першому таймі, який, до речі, був багатий на грубі фоли та "гірчичники", хавбек "Чорноморця" одержав жовту картку за грубий удар Клебера, а на згаданій вище хвилині невиправдано брутально в'їхав у ноги Несмачному. Підсумок зіткнення - ушкодження і заміна киянина, друге попередження одеситові.

Фактично, з цієї хвилини гра на полі стала нагадувати однобічний рух - усі м'ячі, через фланги або центр, направлялися до штрафного Руденко і, судячи з розвитку подій, гол був лише справою часу. Після серії небезпечних атак динамівці зуміли в другий раз повести в рахунку. Знову подача кутового праворуч (цього разу у виконанні Гіоане) і всюдисущий Діого головою б'є без промаху - 2:1.

Господарі продовжили шукати щастя в атаках, за традицією не реалізували кілька гарних моментів, але третій гол усе-таки забили. Родольфо відпасував на фланг Шацьких, капітан "Динамо" блискуче зорієнтувався в ситуації і вивів на ударну позицію Гусєва. Олег не довго роздумував і "вистрілив" у далекий кут - дубль молодого динамівця й ефектна крапка в матчі.

Днями велика половина команди відправиться до своїх збірних, а згодом на киян очікує важка трьохматчева виїзна серія - "Карпати", "Рома", "Дніпро"...

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер