«Динамо» проти російських клубів: історія протистояння

«Динамо» проти російських клубів: історія протистояння

Історія протистояння «Динамо» з представниками Росії в рамках єврокубків тягнеться з сезону 1994/1995. До цих пір київські вболівальники із трепетом згадують поєдинок групового турніру Ліги чемпіонів з московським «Спартаком», який закінчився драматичною вольовою перемогою «Динамо» (з дублем Віктора Леоненка та голом Сергія Реброва на 86-й хвилині).

Загалом «Динамо» провело сім матчів проти російських клубів. «Рубін» став третім, після «Спартака» і «Локомотива», клубом Росії, який протистоїть нашому клубу в європейських турнірах. Статистика взаємин на користь «Динамо» – п’ять перемог проти двох поразок при різниці м’ячів 18:9.

Як бачимо, грати і перемагати росіян динамівці вміють. Та й «Рубін» не такий страшний, як його малюють, незважаючи на здобуття другий рік поспіль чемпіонства в національній першості. У київському матчі, яким відкривався груповий турнір нинішньої Ліги чемпіонів для обох команд, «Динамо» здобуло переконливу перемогу. І якщо в Казані динамівці продемонструють гру такого ж рівня, то ми також будемо мати право розраховувати на позитивний результат.

«Динамо» – «Рубін» – 3:1
«Динамо»:
Шовковський, Вукоєвич, Шевченко (Бетао, 90), Мілевський, Єременко, Маграо, Юссуф, Хачеріді, Нінкович (Гіоане, 57), Алмейда, Ярмоленко (Гусєв, 65).
«Рубін»: Рижиков, Ансальді, Сезар Навас, Сємак, Домінгес (Муравські, 77), Бухаров, Рязанцев (Касаєв, 83), Нобоа, Кальошін, Карадениз, Шаронов.
Голи: Юссуф (71), Маграо (79), Гусєв (85) – Домінгес (25).
Попереджені: Мілевський (62), Маграо (80) – Шаронов (28), Ансальді (68), Сємак (81).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер