Два постріли Шацьких

Два постріли Шацьких

У центральному матчі 19-го туру чемпіонату України київське “Динамо” невимушено перемогло бронзового призера тогорічної першості донецький “Металург” з рахунком 2:0. Обидва м’ячі на рахунку найкращого бомбардира киян Максима Шацьких.

Перед матчем головний тренер донеччан Олександр Севідов не приховував, що розраховує привезти додому лише перемогу. Не зупиняли оптимістичний настрій керманича і дискваліфікація лідерів колективу Едуарда Цихмейструка та Ігоря Гьюзелова. До речі, важливість для команди першого тренер порівняв із впливом на гру киян Валентина Белькевича. Не побоявся наймолодший головний тренер у вищій лізі й вийти на поле в Києві проти “Динамо” з двома нападниками. Георгій Деметрадзе та Ілія Століца тримали в напрузі обороні редути господарів, але нанести жодного бодай небезпечного удару по воротам Шовковського так і не зуміли. Проти Століци персонально діяв Андрій Гусин, тож пересвідчившись в безпорадності серба Севідов наприкінці матчі замінив його на досвідченого Ателькіна.

Нарешті забив у весняних перегонах чемпіонату України Максим Шацьких. Михайличенко неодноразово повторював, відкидаючи численні невдоволення фахівців та вболівальників щодо низької реалізації форвардом гольових моментів, важливість для команди Максима, його вміння виконувати величезний обсяг, у тому числі і чорнової, роботи. І цього вечора Шацьких міг забити принаймні вдвічі більше, але надійно грав на останньому рубежі Нікітін. Два м’ячі вивели Максима на перше місце в суперечці бомбардирів, зрівнявшись за забитими голами з дніпропетровцем Олегом Венглинським. Враховуючи чудову гру, яку останнім часом демонструє динамівський бомбардир, вважаю, що в нього все ж більше шансів очолити голеадорський реєстр за підсумками чемпіонату.

Після тривалої перерви в основному складі киян вийшов Тіберіу Гіоанє. Румун кілька разів брав гру на себе, демонструючи притаманний йому швидкісний дриблінг. У середині другого тайму Гіоанє замінив Саблич і з поля Тібі пішов під оплески вболівальників. Ще один румун – Флорин Чернат, уперше в другому колі зіграв за першу команду. Незважаючи що Флорин вийшов лише на кілька хвилин, серця численних шанувальників обнадіює сам факт виходу плеймейкера на поле.

П’ять тисяч фанів, що прийшли недільного вечора на динамівський стадіон, стали свідками чергового сюрпризу від керівництва клубу. Замість старого табло встановлено нове – суперсучасне, з кольоровим монітором та можливістю переглядати відеоповтори найцікавіших фрагментів зустрічі. Не дивно, що в перерві замість прогулянки парком більшість відвідувачів насолоджувалося повторами голів матчу “Шахтар” – “Іллічівець”. Тож, шановні вболівальники, прийшовши на черговий домашній матч киян ви також станете свідками перипетій з інших стадіонів країни.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер