«Динамо» – «Ріу Аве»: передматчева експертна думка

«Динамо» – «Ріу Аве»: передматчева експертна думка

- Очікую від матчу лише перемоги «Динамо». І тренерський штаб, і футболісти, і вболівальники розуміють, наскільки гра з «Ріу Аве» важлива для того, щоб вийти з групи. Адже не хотілося би залишати на останній матч у Бухаресті вирішення долі путівки до плей-оф. Повторюся, думаю, це всі усвідомлюють. Оскільки гра домашня, то велику роль гратиме підтримка вболівальників, потрібно запросити якомога більше людей на трибуни, щоб підтримати хлопців на полі. Зараз у команди непростий період, пов’язаний і з напруженням боротьби наприкінці календарного року в чемпіонаті країни та Лізі Європи, і з погодніми умовами.

- Після перемоги «Динамо» та нічиєї «Дніпра» в останньому турі чемпіонату, наша команда поліпшила своє лідерство, тож до поєдинку з «Ріу Аве» футболісти підходитимуть у хорошому настрої?

- Гадаю, так. Я би сказав, у певній мірі це був переламний момент у психологічному плані, адже невдалий результат у попередньому матчі з «Карпатами», безперечно, позначався. Потім були ігри за збірну, й хлопці зібралися разом уже буквально за три дні до гри. Тому, вважаю, на першому місці було психологічне налаштування. Видно, що головний тренер таки достукався до хлопців, і, незважаючи на певні помилки у грі, загалом команда була заряджена на перемогу, й вона її здобула. Тож, до гри з португальцями підопічні Реброва будуть готуватися в піднесеному настрої.

- Уперше після травми взяв участь в офіційному поєдинку Мбокані, який вийшов на заміну. Яке враження він справив?

- Його готовність краще оцінить тренерський штаб. А збоку можу сказати, що за ті хвилини, що він провів на полі, ще раз підтвердив, що є гравцем високого рівня, який добре знає, коли краще зачепитися за м’яч, коли зіграти в один дотик. Думаю, чим швидше він набере свої оптимальні кондиції, тим у Реброва буде більше можливостей для маневру, маючи у складі кілька форвардів. Словом, буде, з кого обирати. Вихід на заміну – це також важливий фактор.

- У першому матчі в Португалії «Динамо» впевнено перемогло 3:0. Що корисного можна винести з тієї зустрічі напередодні гри в Києві?

- Одна гра завжди не схожа на іншу, тим паче, що між ними минув великий проміжок часу. Тому не бачу сенсу порівнювати. Думаю, «Динамо», перш за все, планує свою гру, й якщо гравцям вдасться продемонструвати свої найкращі якості протягом більшої частини матчу, то ми можемо розраховувати на перемогу. Просто кияни об’єктивно сильніші, але це потрібно щоразу доводити.

- Хто, на ваш погляд, у підсумку вийде з групи?

- У тому, що вийде «Динамо», я не сумніваюся, але стукаю по дереву, щоб не наврочити, а все інше, на мій погляд, буде залежати від того, як «Стяуа» зіграє з «Ольборгом».

* фото В.Раснер

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер