«Динамо» – «Ріу Аве»: спостереження перед грою (+ ВІДЕО)

«Динамо» – «Ріу Аве»: спостереження перед грою (+ ВІДЕО)

Головною метою для «біло-синіх» у майбутньому поєдинку буде перемога, яка гарантує команді достроковий вихід до стадії плей-оф другого за значенням єврокубкового турніру.

«Біло-сині» на переможному марші

Київське «Динамо» вчетверте бере участь у груповій фазі Ліги Європи й лише одного разу в сезоні 2011/12 не змогло пробитися до 1/16 фіналу.

«Біло-сині» увосьме в Києві приймуть клуб із Португалії в рамках континентальних турнірів. Поки що у нашої команди з представниками цієї країни негативний баланс. Перемог дві (над «Бенфікою» та «Боавіштою» по 1:0), три поразки (усі 1:2 від «Порту» (двічі) та «Спортинга») та дві нічиї («Брага» 1:1, «Порту» 0:0).

Після виїзної перемоги з великим рахунком над «Ріу Аве» (3:0) у першій грі в групі динамівці в різних турнірах провели загалом 11 матчів, вигравши з них дев'ять, програвши один та один зігравши внічию за різниці забитих та пропущених 23:7 в свою користь.

Подібна серія дозволила команді Сергія Реброва одноосібно очолити турнірні таблиці в українській Прем'єр-лізі, Лізі Європи та вийти до чвертьфіналу національного Кубка.

«Велика річка» мілішає

«Ріу Аве» до матчу, проведеного на своєму полі з київським «Динамо» 18 вересня, з українськими командами не зустрічалося, оскільки дебютувало в цьому сезоні в єврокубках.

Розгромна поразка в домашній зустрічіі від «біло-синіх» (0:3) доволі негативно вплинула на подальші виступи підопічних Педру Мартинша.

У 13 проведених офіційних поєдинках команда виграла п'ять матчів (два в чемпіонаті Португалії), п'ять програла (з них два в Лізі Європи) та три зіграла внічию. Різниця забитих та пропущених 15:14.

Такі результати позначилися для «великої річки» насамперед у Лізі Європи, де команда втратила всі шанси на вихід із групи, й у домашньому чемпіонаті, в якому «біло-зелені» поступово з лідерів скотилися до середняків (7-е поточне місце).

Зазначимо, щоправда, що у трьох останніх поєдинках в чемпіонаті та кубкових матчах Португалії «Ріу Аве» голів не пропускав.

Плюси та мінуси сторін

У динамівців через вилучення в домашньому матчі з «Ольборгом» матч пропустить центральний захисник Александар Драгович, а у «Ріу Аве» дискваліфіковані захисник Принс та півзахисник Вакасо.

Як і раніше, в лазареті нашої команди лівий захисник Євген Макаренко та опорник Денис Гармаш. У складі гостей травмований капітан Тарантіні.

Тепер звернемо увагу на ключових персон. У динамівців блискучу форму набрав лівий крайній форвард Джермейн Ленс, який забив у п'яти останніх матчах три голи.

У гостей подібну результативність у тій же кількості іматчів продемонстрували Дієго Лопес та Ахмед Хассан.

Олег Задерновський

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер