»Динамо» – «Сениця» – 2:1. Чужі серед своїх

»Динамо» – «Сениця» – 2:1. Чужі серед своїх

Матчем із «Сеницею» відкривалася програма тренувальних спарингів «Динамо» на зборі в Австрії. Поєдинок із словацькою командою мав стати серйозною перевіркою для наших хлопців, адже клуб є віце-чемпіоном своєї країни.

Перед сьогоднішнім матчем головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін міг розраховувати лише на десятьох футболістів, з яких троє – воротарі. У результаті на допомогу прийшов колега Юрія Павловича, наставник «Сениці» Станіслав Грига, який надав у розпорядження двох гравців – 17-річних захисника Олівера Янсо та нападника Михала Вілковскі. Також місце в центрі оборони зайняв, згадавши молодість, асистент Сьоміна, Олег Лужний, покликаний керувати діями динамівців, як говориться, бачачи ситуацію «із середини».

Забігаючи наперед, зазначимо, що Янсо відіграв на дуже хорошому рівні, що було відзначено після матчу наставником «Динамо». Юний захисник упевнено діяв на лівому фланзі, причому не лише в обороні, але й в атакуючій лінії. А ось про Вілковскі такого не скажеш – за весь матч футболіст, який діяв на вістрі атаки, не завдав жодного удару по воротах суперника.

Як і анонсувалося, матч був укороченим – по 40 хвилин кожен тайм. У першій половині поєдинку було багато боротьби та конструктивних дій, які проходили в основному далеко від володінь команд. Ініціативою володіло «Динамо», тим несподіваним став випад словаків під завершення півгодини гри. Коваль, ліквідовуючи вихід віч-на-віч, збив Гошека, а Дуриця чітко реалізував призначений арбітром пенальті.

Після перерви «Динамо» додало в усіх ігрових компонентах, що вилилося в заслужені забиті м’ячі. Дублем відзначився півзахисник Мілош Нінкович, який у цьому матчі виконував функції капітана. У першій ситуації серб скористався з помилки захисника, від якого відскочив м’яч, і чітко пробив у кут воріт, а в другій упевнено реалізував вихід віч-на-віч із воротарем і тим самим приніс перемогу «Динамо».

Після фінального свистка Юрію Сьоміну та футболістам «Динамо» довелося ще затриматися на полі, оскільки було багато охочих отримати заповітний автограф чи сфотографуватися на пам’ять. Ніхто з уболівальників не отримав відмову, після чого задоволені перемогою динамівці занурилися до автобусу.

Он-лайн матчу

«Динамо» – «Сениця» – 2:1 (0:1).

«Динамо»:
Коваль (Богуш, 41), Данило, Лужний, Діакате, Янсо, Рибалка, Корреа, Алієв, Калитвинцев, Нінкович, Вілковскі.

«Сениця»: Болек, Шина, Гладик, Дрекса, Лукшик, Кона, Горосито, Гайдош, Болінья, Дуриця (Седлак, 58), Гошек (Петран, 79).

Голи: Нінкович (52, 72) – Дуриця (30, пен.).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Австрії

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер