«Динамо» – «Шахтар» - 3:4 (+ВІДЕО)

«Динамо» – «Шахтар» - 3:4 (+ВІДЕО)

Десятиочкова відстань у турнірній таблиці між суперниками анітрохи не зменшила інтересу до зустрічі. Команди вийшли на поле, немов на головний бій сезону, й уболівальники, які прийшли в морозну погоду на головну арену країни, не пошкодували про свій вибір. Щоправда, ті з них, хто запізнився до стартового свистка, пропустили чимало цікавого.

Уже до третьої хвилині зустрічі команди встигли обмінятися забитими м'ячами. Спочатку латиноамериканська двоходівка Гонсалес-Мораес завершилася влучним ударом останнього, а буквально в наступній атаці Хачеріді зрізав м'яча у свої ворота після подачі зі штрафного Бернардом. Забиті на швидку руку м'ячі трохи охолодили атакуючі пориви суперників, гра перейшла у спокійне русло. Справжньою окрасою першого тайму, так само як і всієї зустрічі, став блискуче виконаний штрафний Рибалкою. Півзахисник, немов «рукою», поклав м'яча з 20-ти метрів прямо в «дев'ятку» воріт Пятова.

На жаль, зовсім у іншому руслі склався для динамівців другий тайм. Команда втратила надійність у захисних діях, почала відкривати зони, пропускати контратаки. У підсумку, до завершення першої години гри «гірники» вже вели в рахунку. Фред та Феррейра з лінії воротарського майданчика не залишили шансів Рудьку.

Нічого критичного в цьому не вгледівши, господарі поля із властивим спокоєм та впевненістю пішли атакувати, рахунок зрівняти міг Гармаш, не поціливши у ворота з вигідної позиції. Але підвів команду Мораес, щось не поділивши із суперником та залишивши своїх партнерів у меншості.

Утримати вигідний для себе рахунок, при цьому граючи на в'язкому від снігу полі, та ще й у більшості, не стало для «Шахтаря» надскладним завданням. Небезпечні контратаки гостей змушували киян залишати в захисті великі сили. А в атаках команді Сергія Реброва не вистачало точності та удачі - приміром, у моменті того ж Бесєдіна, коли нападник пробивав по порожніх воротах. Наприкінці зустрічі команди обмінялися забитими м'ячами, встановивши рахунок 3:4. Уперше в історії чемпіонатів України «Динамо» пропускає на своєму полі чотири м'ячі. А звітна зустріч стала найрезультативнішою в новітній історії протистояння обох команд.

Сезон 2016/17. Ліга Парі-Матч. 18 тур

12.12.2016. м.Київ, НСК «Олімпійський»

«Динамо» (Київ) - «Шахтар» (Донецьк) - 3:4 (2:1)

«Динамо»: Рудько, Макаренко, Хачеріді, Віда, Бурда, Рибалка, Сидорчук (Бесєдін, 71), Буяльський (Гармаш, 58), Гонсалес (Циганков, 81), Ярмоленко (к), Мораес.

«Шахтар»: Пятов, Срна (к), Кучер, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко (Малишев, 90+3), Фред, Бернард, Марлос (Дентіньйо, 80), Коваленко (Тайсон, 72), Феррейра.

Голи: Мораес (1), Рибалка (30), Бесєдін (90+2) - Хачеріді (3, у свої ворота; 88, у свої ворота), Фред (50), Феррейра (58).

Попереджені: Бурда (52), Рибалка (56), Гонсалес (64) - Степаненко (28), Кучер (60), Срна (65), Фред (87), Дентіньйо (90+5).

Вилучені: Мораес (61), Рибалка (90+5, повторне попередження).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер