«Динамо» – «Шахтар»: півсотні матчів із непередбачуваним підсумком

«Динамо» – «Шахтар»: півсотні матчів із непередбачуваним підсумком

Обидва клуби брали участь у всіх 25-ти чемпіонатах незалежної України, тому історія їхнього протистояння налічує пристойну кількість матчів. Якщо бути точними – цілих п’ятдесят!

Загальна перевага на боці «біло-синіх» – 19 перемог проти 16-ти поразок (ще 15 поєдинків переможця не виявили, з урахуванням «золотого» матчу 2006 року, в якому в основний час було зафіксовано нічию), за різниці м’ячів 64:59 знову ж таки на користь динамівців. От тільки тенденція останніх п’яти років не за киянами – в одинадцяти матчах (з урахуванням того, який було зіграно в першому колі нинішнього сезону), «Динамо» здобуло лише одну перемогу, при цьому «гірники» сім разів схиляли шальки терезів на свій бік, а різниця м’ячів у цих поєдинках і взагалі неприємно вражає – 5:19 на користь «Шахтаря».

У «Динамо» найкращим бомбардиром матчів проти «Шахтаря» залишається Андрій Шевченко, який шість разів залишав свій автограф у воротах «гірників». У донеччан найчастіше засмучували динамівських голкіперів бразильці Жадсон та Алекс Тейшейра – в активі кожного з них по п’ять влучних ударів.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер