»Динамо» – «Шахтар»: 3:0 – 12 років потому

Здобувши перемогу над донецьким «Шахтарем» з рахунком 3:0 у рамках 14-го туру чемпіонату України, «Динамо» втретє за історію проведення національної першості обіграло принципового суперника з великим рахунком. Вперше рахунок 3:0 було зафіксовано 10 березня 1995 року – «Динамо» здобуло перемогу завдяки голу Євгена Похлєбаєва та дублю Віктора Леоненка. Двома роками пізніше, 1 вересня 1997 року, рахунок повторився – цього разу дублем відзначився Андрій Шевченко, ще один гол провів Сергій Ребров. І ось, 12 років потому, знову «Динамо» перемогло «Шахтар», і знову один із гравців, а саме Артем Мілевський, записав на свій рахунок два м'ячі.

Відзначимо, що це вже п'ятий дубль для Артема в кар'єрі, причому вперше нападник стріляє «дуплетом» на очах у рідних уболівальників. Також примітно, що Мілевський із дев'ятьма м'ячами на даний момент є й найкращим бомбардиром чемпіонату України, випереджаючи найближчих переслідувачів, Джексона Коельо з «Металіста» та дніпропетровця Євгена Селезньова, на два м'ячі.

На особливу похвалу заслуговує голкіпер нашої команди Олександр Шовковський. Саме його впевнена гра на лінії воріт стала запорукою підсумкового успіху «Динамо». До речі, Олександр вже сьомий раз виграє пенальтійську дуель у своїх опонентів у чемпіонатах України. А в нинішньому сезоні голкіпери «Динамо» вийшли в лідери за кількістю виграних дуелей – із чотирьох пенальті, які пробивалися у ворота нашої команди, три були не забиті. Лише Бюлюкбаші з «Кривбаса» вдалося переграти динамівського воротаря, а не поцілили з 11-метрової позначки Кривошеєнко («Іллічівець»), Мілько («Зоря») та «гірник» Фернандіньо.

Поєдинок проти «Шахтаря» став для «Динамо» 160-м «сухим» матчем у рідних стінах. Також наша команда продовжила кілька своїх серій. Підопічні Валерія Газзаєва не програють у 19-ти матчах поспіль, а вдома не дозволяють гостям виграти в 21-му поєдинку. Також у 28-ми матчах поспіль команда забиває мінімум один м'яч, а на стадіоні імені Валерія Лобановського не залишають «сухими» ворота суперника в 31-му поєдинку.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер