»Динамо» – «Шахтар»: говорять цифри

»Динамо» – «Шахтар»: говорять цифри

Матчі «Динамо» із «Шахтарем» завжди викликали підвищений інтерес збоку українських шанувальників футболу, а враховуючи останні успіхи команд на європейській арені – і зарубіжних уболівальників.

Загалом за часів виступу «біло-синіх» та «помаранчево-чорних» у чемпіонатах незалежної України в очних матчах команди забили 96 м'ячів. У разі результативної гри в недільному матчі суперники можуть розміняти другу сотню у принциповому протистоянні.

Найрезультативніші футболісти мають у своєму активі по п'ять забитих м'ячів. Це Сергій Ребров, Діого Рінкон та Андрій Шевченко збоку «Динамо», у «Шахтаря» ж найвлучнішим є Жадсон. Двоє екс-динамівців, Ребров та Рінкон, уже не поповнять свій гольовий реєстр, а ось Шевченко чи Жадсон у разі влучного удару в недільному матчі можуть вийти в одноосібні лідери.

Загалом в очних матчах відзначилося 28 футболістів «Динамо» та 24 виконавці «Шахтаря». З них у неділю у складі «біло-синіх» на поле можуть вийти четверо (Шевченко, Мілевський, Несмачний, Ярмоленко), у «помаранчево-чорних» – п'ятеро (Жадсон, Чигринський, Вілліан, Адріано, Тейшейра).

У сезоні 2001/2002 в Донецьку відбувся унікальний матч. «Шахтар» виграв із рахунком 2:0, не забивши при цьому жодного м'яча! Обидва м'ячі на рахунку динамівських захисників Сергія Федорова та Горана Гавранчича, які поцілили у власні ворота.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер