»Динамо» – «Шахтар»: говорять цифри

»Динамо» – «Шахтар»: говорять цифри

Матчі «Динамо» з «Шахтарем» завжди викликали підвищений інтерес збоку українських шанувальників футболу, а враховуючи успіхи команд на європейській арені – і зарубіжних уболівальників.

Загалом за часів виступу «біло-синіх» та «помаранчево-чорних» у чемпіонатах незалежної України в очних матчах команди забили 99 м'ячів. Якщо вдасться уникнути «сухої» нічиєї в майбутньому поєдинку, команди розміняють другу сотню у принциповому протистоянні.

Найрезультативніший футболіст у складі «Динамо» – це Андрій Шевченко, який шість разів відзначався у воротах «гірників». У «Шахтаря» найвлучнішим є Жадсон із п'ятьма влучними ударами. Обидва футболісти в завтрашньому поєдинку можуть поповнити свій гольовий реєстр.

Загалом в очних матчах відзначалися 29 футболістів «Динамо» та 24 виконавці «Шахтаря». З них у суботу у складі «біло-синіх» на поле можуть вийти троє (Шевченко, Гусєв, Ярмоленко. Могло бути четверо, але Артем Мілевський відбуває дискваліфікацію за чотири попередження в сезоні – прим.), у «помаранчево-чорних» – п'ять (Жадсон, Чигринський, Вілліан, Луїс Адріано, Алекс Тейшейра).

У сезоні 2001/2002 в Донецьку відбувся унікальний матч. «Шахтар» виграв із рахунком 2:0, не забивши при цьому жодного м'яча! Обидва голи на рахунку динамівських захисників Сергія Федорова та Горана Гавранчича, які поцілили у власні ворота.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер