»Динамо» – «Шахтар»: без компромісу

»Динамо» – «Шахтар»: без компромісу

«Динамо» – «Шахтар»… Це протистояння – найпринциповіше в українському чемпіонаті. Із ним можна порівняти хіба лише всесвітньо відомі дербі - «Мілан» проти «Інтера», «Рома» проти «Лаціо», «Реал» проти «Барселони». Перемога в цьому матчі завжди на вагу золота. Не важливо, яким чином вона здобута.

За час існування чемпіонату незалежної України щосезону команди з’ясовували стосунки на футбольному полі. За цей відрізок часу було проведено 32 матчі. Перевага на стороні «Динамо» – 14 перемог. 11 поєдинків закінчились нічиєю, а в семи перемогу святкував «Шахтар». Різниця м’ячів на користь «Динамо» - 50:35.

Найпопулярніші рахунки в принциповому протистоянні – 2:1 и 1:1. Такі результати фіксувались по 5 разів. Найрезультативнішим же став поєдинок 13 чемпіонату України (сезон 2003/2004), коли «Динамо» в Донецьку обіграло «Шахтар» із рахунком 4:2.

Один матч між командами взагалі являється унікальним. У сезоні 2001/2002 в Донецьку «Шахтар» виграв із рахунком 2:0…не забивши при цьому жодного гола! Обидва м’ячі на рахунку динамівських захисників Федорова і Гавранчича, які влучили у власні ворота.

Кращим бомбардирами протистояння являються Сергій Ребров і Андрій Шевченко зі сторони «Динамо» (на рахунку динамівців по 5 забитих м’ячів), і Андрій Воробей зі сторони «Шахтаря» (на рахунку футболіста, який на даний момент виступає в дніпропетровському «Дніпрі», 4 результативних удари).

Зауважимо, що в недільному матчі «Динамо» може отримати ювілейну, десяту домашню перемогу в рамках чемпіонату України в протистоянні з «Шахтарем».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер