»Динамо» – «Шахтар»: кубкова історія протистояння

»Динамо» – «Шахтар»: кубкова історія протистояння

Раніше «Динамо» та «Шахтар» ніколи не зустрічалися на стадії 1/8 фіналу розіграшу Кубка України. Проте, історія протистояння вітчизняних грандів у турнірі нараховує не один матч.

«Динамо» є дев'ятиразовим володарем національної чаші, ще тричі фінал для нашої команди завершувався невдачею. «Гірники» сім разів вигравали Кубок України, ще чотири рази виступали у фінальному поєдинку.

Загалом команди провели між собою вісім матчів. Шість із них припали на фінал, по одному на півфінал та чвертьфінал. Перевага на боці донецького клубу – три перемоги «Динамо» проти п'яти «гірників». Різниця м'ячів також не на нашу користь – 7:12.

Найпопулярніший рахунок у кубковому протистоянні – 2:0, який фіксувався тричі. Найбільше м'ячів було забито у фіналі сезону 2001/2002 (дебютний очний матч суперників у розіграші Кубка України), коли «Шахтар» вирвав перемогу вже в додатковий час – 3:2.

В основному м'ячі забивали різні футболісти обох команд. Але є й ті, хто відзначався неодноразово. Це півзахисник «Динамо» Діого Рінкон та нападник «Шахтаря» Андрій Воробей, які мають на своєму рахунку по два влучних удари.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер