»Динамо» – «Шахтар». Початок матчу о 17:30

»Динамо» – «Шахтар». Початок матчу о 17:30

Як і два роки тому, із точки зору розподілу двох верхніх місць у турнірній таблиці матч «Динамо» та «Шахтаря» не має особливого значення. Тоді «Динамо» достроково стало чемпіоном, а перемога над конкурентом лише збільшила перевагу. Тепер ситуація із дзеркальною точністю протилежна, розрив між клубами обчислюється двозначною цифрою і вже сьогодні «Шахтар» може офіційно назвати себе найсильнішою командою країни. Для цього йому потрібно «лише» звести матч унічию. Втім, якщо донеччани не зроблять це в неділю, мало сумнівів в їхньому успіху в одному з трьох завершальних турів.

За бажання інтригу в матчі двох найкращих команд країни можна знайти за будь-якого турнірного розкладу, чи навіть за його відсутності. Ударом по самолюбству гравців та престижу клубу назвав Ігор Суркіс здобуття «Шахтарем» чемпіонського трофею на столичній землі. Як приклад навів команду «Динамо» зразка 1986 року, що підняло настрій киянам, які перебували в паніці після аварії на ЧАЕС, перемогою у фіналі Кубка кубків.

Часу на підготовку до матчу з «Шахтарем» підопічні Юрія Сьоміна отримали незвично багато. Увійшовши в першій половині весни до щільного ігрового графіку, вилетівши з Ліги Європи динамівці повернулися до матчів в уїкенд. Після суботньої зустрічі з «Арсеналом» гравці отримали два «пасхальних» вихідних, після чого проводили щоденні тренування в Кончі-Заспі. Позаду проблеми із задньою поверхнею стегна в Євгена Хачеріді, захисник розпочав працювати в загальній групі. А для його колеги за амплуа Тараса Михалика нинішній рік виявився не інакше як «чорним». У першому матчі проти «Бешикташа» футболіст травмував коліно, а ледве його залікувавши та повернувши місце у складі, на тренуванні отримав повторне ушкодження. Таким чином, у матчі з «Шахтарем» на Михалика тренери не розраховують. Продовжує відновлення і Мілош Нінкович, сподіваючись повернутися на поле вже в новому сезоні.

Обслуговувати поєдинок буде арбітр ФІФА Юрій Можаровський зі Львову. У нинішньому сезоні на рахунку рефері десять матчів елітного дивізіону, в тому числі і два за участю «Динамо»: в 9-му турі «біло-сині» на домашньому стадіоні впевнено переграли запорізький «Металург» (2:0), а в 22-му турі на виїзді нічого не змогли протиставити «Дніпру» (0:1). Допомагати Можаровському в майбутньому поєдинку будуть асистент арбітра національної категорії Сергій Возняк (Миколаїв) та асистент арбітра першої категорії Володимир Володін із Херсона.

Завершивши виступи на євроарені, у гравців обох команд залишається чи не остання можливість в нинішньому сезоні показати себе в усій красі. Незважаючи на турнірну підоснову за матчем буде спостерігати вся футбольна Україна, традиційно розділившись на два непримиренні табори.

Матч «Динамо» – «Шахтар» відбудеться в неділю, 1 травня, в Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. Початок о 17:30. Пряму трансляцію зустрічі дивіться на телеканалі 1+1, за текстовим репортажем стежте на клубному сайті ФК «Динамо».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер