»Динамо» - «Шахтар». Післяматчева прес-конференція

»Динамо» - «Шахтар». Післяматчева прес-конференція

Олексій Михайличенко, головний тренер "Динамо":

- До матчу за Суперкубок ми спеціально не готувались, але підійшли з максимальною відповідальністю. По-перше, це був перший розіграш Суперкубку, а, по-друге, якщо "Динамо" бере участь в будь-якому змаганні, воно завжди ставить перед собою найвищу мету. Як і всі ігри між "Динамо" і "Шахтарем", сьогоднішній двобій виявився дуже нервовим. Обидві команди заслужили на приз, однак нам більш пощастило.

Не хотів би строго оцінювати дії футболістів. Це була перша гра сезону, під час підготовки до якого кожний з наших футболістів провів усього по одному тайму в товариському матчі. Звичайно, було дуже багато помилок, тактичних прорахунків, але, найголовніше, що команда показала характер з першої до останньої хвилини. Це було дуже важко, до того ж погода не дозволяла гравцям демонструвати високі швидкості. Нам дуже приємно, що перший Суперкубок України їде до Києва. Але вже через хвилину ми намагатимемося перелаштуватися і готуватися до старту нового чемпіонату. Цей матч вже став історією, а нам треба робити наступний крок.

- Чи є у розіграшу Суперкубка майбутнє?
- Відмічу, що організація матчу була на найвищому рівні, приїхали до Одеси вболівальники обох клубів. Якщо організація залишиться на такому ж високому рівні, такий матч має проводитись. Дуже багато залежить і від команд, для яких це має бути безкомпромісний двобій, а не якийсь показовий матч. Судячи з сьогоднішнього вечора, Суперкубок себе виправдував.

- З якою мотивацією підійшли гравці до матчу?
- Перед початком сезону в нас з командою відбулася розмова. Говорити про задачі, що стоять перед "Динамо", дуже легко - вони завжди максимальні. Нас не цікавить олімпійський принцип - "головне - участь". Нас цікавить професіональний принцип - тільки перемога. Матч за Суперкубок не був виключенням.

- Ви перед початком матчу визначили, хто буде пробивати пенальті?
- Ні. Це все одно, що грати в лотерею.

- Чи не здивувала вас низька реалізація одинадцятиметрових?
- Після кубкового матчу з "Дніпром" мене нічого не дивує. Це великі нерви і дуже високі випробування. Після 90 хвилин матчу для гравця, який готується до пробиття пенальті, і ворота стають менше, і воротар більшає, і м’яч не зовсім круглий.

- Як "Динамо" використає призовий фонд Суперкубку?
- Це вирішить президент клубу.

- Поясніть ситуацію з гравцями, які не брали участь в суботньому матчі.
- Як ви помітили, сьогодні в матчі не брали участь Лєко, Пеєв і Верпаковскіс. Вони не встигли виконати необхідну програму й залишились у Києві допрацьовувати її до кінця. На нас чекає дуже важкий сезон, і до нього слід підійти, виконавши всю підготовчу програму. Разом з вищевказаною трійкою працює й Роберто Нанні. Тренуються за індивідуальною програмою і орієнтовно через тиждень приєднаються до загальної групи Сабліч і Клебер, а у серпні розпочне заняття Оніщенко.

- Темілє й Нінкович могли допомогти команді?
- Ні. У Темілє на даний момент немає угоди з "Динамо", а Нінкович отримав травму і ще декілька днів працюватиме за індивідуальною програмою.

* * *

Міріча Луческу, головний тренер "Шахтаря":

- Матч з "Динамо" вдався. Це була яскрава й емоційна гра, в якій обидві сторони дуже хотіли перемогти. "Шахтар" добре розпочав зустріч, однак, неуважність захисників дозволила суперникам відкрити рахунок. Після цього ми взяли ниті гри в свої руки, чому посприяла тактика гри динамівців, які практично всією командою відійшли в захист.

Мої підлеглі дуже добре провели другий тайм, повністю контролюючи м’яч. Із створених небезпечних моментів нам одного разу, після розіграшу кутового, вдалось відзначитися. Далі була серія пенальті, де дуже добре зіграли воротарі Шовковський та Лаштувка. У цій азартній грі сильніше виявились динамівці, хоча могли пермогти і ми. Нам просто не поталанило.

Я задоволений грою "Шахтаря". Ми були кращими за суперника в усіх компонентах гри.
Шкода, що матч за Суперкубок проводиться на початку сезону. Його б було слід перенести на інший строк.

- Пенальтистів ви визначили заздалегідь, або після фінального свистка?
- Я приблизно знав, хто з гравців буде пробивати пенальті, але точно визначився безпосередньо перед серією одинадцятиметрових.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер