»Динамо» – «Шахтар»: три нічиї в чотирьох іграх

»Динамо» – «Шахтар»: три нічиї в чотирьох іграх

У манежі динамівської бази відбулися товариські поєдинки між вихованцями клубних академій «Динамо» та «Шахтаря» U-17 і U-15.

U-17
«Динамо»
«Шахтар» 1:1
«Динамо»:
Бущан, Бобошко, Симчук, Тимошенко, Колодяжний, Фаворов, Васильєв, Ісраїлов, Хобленко, Гемега (Юзефович, 70), Хльобас.
Голи: Ісраїлов (17) – Гришин (73).

Юрій Єськін, старший тренер «Динамо» (U-17):

- Перед грою сказав хлопцям, що ці зустрічі – хороша ініціатива. Як і тренери «Шахтаря», ми віддаємо належне цій ідеї та чудовій можливості зустрічатися не лише у фіналах першості України, але й перевіряти стан справ на даний момент часу. Ця гра не випускний іспит, а контрольний залік. Хлопці налаштувалися, у перші хвилини пресингували, створили кілька стовідсоткових гольових моментів, але не використали їх. У середині тайму Ісраїлов ударом у «дев'ятку» з-за меж штрафного майданчика забив красивий м'яч. Наступальний порив трохи вичерпався, оскільки грати в одному темпі було неможливо. «Шахтар» вирівняв гру. У другому таймі в деяких епізодах «Шахтар» мав ігрову ініціативу, створив кілька моментів біля наших воріт. Ми відповідали гострими контрвипадами. Здавалося, що вдасться втримати переможний рахунок, але на останніх хвилинах ініціатива гостей принесла свої плоди. Вони використали одну з помилок наших захисників у центральній зоні і зрівняли рахунок. У другому таймі гра мала більш відкритий характер. Були хороші відрізки у виконанні «Шахтаря», коли вони створили кілька небезпечних моментів, в одному з них м'яч поцілив у стійку. Віддавши багато сил у першому таймі й на початку другого на пресинг, нам не вистачило зовсім трохи, щоб підтримувати гру в цьому ж темпі, з такою ж чіткістю здійснювати тактичні задумки. Тому й не втримали переможного результату.

* * *

U-15«Динамо» – «Шахтар» – 1:4
«Динамо»:
Архангельський, Деменко, Гук, Карташов, Іродовський, Казаков, Ориховський, Душин (Нестеренко, 45; Книш, 58), Куканьков, Норинков, Шевченко.
Голи: Куканьков (60) – Коваленко (20, 58), Борячук (64, 68).

Павло Нєвєров, старший тренер «Динамо» (U-15):

- Цю команду «Шахтаря» я не бачив, оскільки працюю зі своєю групою хлопців лише три місяці. Річ у тому, що я привчаю команду до гри першим номером незалежно від суперника. Так ми діяли і цього разу. Наскільки знаю, інші три вікові групи грали від оборони, на контратаках. Зараз у нас є серйозні проблеми по групі в цілому. У мене немає можливості навіть провести ротацію і випустити на заміну хоча б дві-три людини, на відміну від «Шахтаря», який зробив п'ять замін. Є лише стартовий склад, який грає, наскільки його вистачає. Ми програли 1:4, хоча вже в першому таймі рахунок мав бути 4:1 на нашу користь. Ми не забили, а натомість отримали «оборотку». Я побоювався з приводу кількох хлопців, у результаті ми отримали три м'ячі якраз із цих проблемних позицій. А замінити їх, не кажучи вже про те, щоб підсилити склад, мені нема ким. Лише у другому таймі я зробив дві заміни, оскільки хлопці майже перейшли на крок. Але й за цих обставин ми могли забити ще два м'ячі, моменти були стовідсотковими. Немов гойдалки: супернику пощастило, нам – ні.

Про поєдинки «Динамо» – «Шахтар» U-14 і U-16 читайте в попередньому матеріалі.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер