»Динамо» – «Шериф». Початок о 20:00

»Динамо» – «Шериф». Початок о 20:00

Олег Лужний, який три роки тому очолив в екстреному порядку «Динамо», небезуспішно виступив у чемпіонаті України, проте в Лізі чемпіонів програв довірені йому три зустрічі. Зараз інша ситуація. Відставання від «Шахтаря» в чемпіонаті досягло дванадцяти очок, зате в Лізі Європи справи у команди йдуть дуже успішно. Три поспіль перемоги, дві з яких – виїзні, дозволили «Динамо» вийти на перший рядок.

Ще два тижні тому кияни забезпечили вихід до наступного раунду і, можливо, майбутній поєдинок проти «Шерифа» не мав такого великого значення, коли б не один факт. А саме, вересневе фіаско в Тирасполі, яке немов незагоєна рана ще довго буде нагадувати про себе гравцям та їхнім уболівальникам. За ще одну невдачу, домашню нічию з БАТЕ, динамівці з лишком реабілітувалися великою перемогою в зустрічі-відповіді. Так само налаштовує Олег Лужний підопічних і на сьогоднішню гру. Невідомо, хто буде працювати з командою наступного року, проте немає сумнівів, що для амбітного тренера успіх у грі з «Шерифом» украй важливий. Солідарні з ним і гравці. «Ми з партнерами домовилися, що за сумою двох матчів маємо обов’язково переграти «Шериф», – резюмував настрій у команді її воротар Олександр Шовковський.

Одна з інтриг середи – чи повернеться в нинішньому році на поле Андрій Шевченко. У Туреччині капітан узяв участь в усіх тренуваннях і хоча, за словами Лужного, «кондицій йому бракує», цілком вірогідний вихід Андрія якщо не у стартовому складі, то на заміну. Доведеться вирішити тренеру і проблему правого флангу. Якщо в захисті травмованого Данило Сильву надійно замінив універсальний Бетао, хто вийде замість Гусєва залишається під знаком питання. У поєдинку зі «Спартаком» в кожному з таймів за цю позицію відповідали Зозуля та Нінкович.

Обслуговувати зустріч буде Кнут Кірхер (Knut Kircher) із Німеччини. Народився в 1969 році, матчі міжнародного рівня почав обслуговувати починаючи з 2004 року. Цікаво, що за фахом Кірхер інженер, працює в компанії Daimler Chrysler. Матчі за участю «Динамо» 41-річний рефері не обслуговував. Проте в Україні за професійними обов’язками був у 2009 році, коли працював на матчі Ліги Європи «Металіст» – «Сампдорія». Тоді харків’яни перемогли 2:0. Асистентами Кнута Кірхера стануть його співвітчизники – Волкер Везель (Volker Wezel) і Кристоф Борнхорст (Christoph Bornhorst). Рефері за воротами Тобіаш Вельц (Tobias Welz) і Кристіан Дінгерт (Christian Dingert). Функції резервного арбітра виконає Бабак Рафаті (Babak Rafati).

Незважаючи на відносні успіхи в Лізі Європи, нинішній рік складно назвати успішним для «Динамо». Проте, у клубі сподіваються на підтримку вболівальників в останній грі. Спеціально для цього, а також враховуючи морозну погоду, під час матчу синоптики прогнозують до вісьмох градусів нижче від нуля, були знижені ціни на квитки. Більшість вхідних пропусків на стадіон продаються по 20 і 30 гривень, а в центральні сектори по 70.

Матч «Динамо» – «Шериф» відбудеться 15 грудня, в середу, на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського. Початок о 20:00. Пряму трансляцію поєдинку дивіться на телеканалі ICTV. За текстовим репортажем стежте на клубному сайті ФК «Динамо».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер