«Динамо» стає ближче: кияни відвідали дитячий будинок на Троєщині

«Динамо» стає ближче: кияни відвідали дитячий будинок на Троєщині

У суботу, 12 жовтня, відбувся старт нової благодійної акції під назвою «Динамо» стає ближче, ініціатива створення якої належить відомій українській телеведучій Олександрі Лободі та президенту «Динамо» Ігорю Суркісу.

Відправним пунктом на шляху акції став Центр соціально-психологічної реабілітації №1 на Троєщині. Центр призначений для тимчасового розміщення дітей сиріт, позбавлених батьківського піклування, тимчасово вилучених із біологічної сім'ї, повернутих з опіки або усиновлення, знайдених на вулиці та інших категорій дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Вік дітей різний, від 3 до 18 років.

Приїзд зіркових гостей викликав ажіотаж серед дітей. Нехай багато дітлахів і не зовсім розуміли, хто саме сьогодні у них у гостях, але цим дітям важливі не статус, не регалії або досягнення, а увага, теплота і посмішки.

Для найменших і активних була організована ціла програма з аніматорами та конкурсами. Хлопчики ж встигали і до аніматорів, і потренуватися перед футбольним протистоянням із гостями.

«Динамо» представляли відразу четверо гравців - Георгій Бущан, Денис Гармаш, Володимир Шепелєв та Артем Бєсєдін, які були покликані підсилити дві місцеві команди. У непростому поєдинку 7х7 із рахунком 3:1 перемогу здобула команда Бущана і Гармаша. Слід зазначити, що партнери Шепелєва та Бєсєдіна не реалізували два пенальті, зате відзначилися чудовим голом від воріт до воріт.

Цікавою та пізнавальною вийшла і своєрідна вікторина між футболістами і дітьми. Від юних уболівальників було більше 20 запитань на всілякі теми і жодне не залишилося без відповіді.

Георгій БУЩАН:

- Я вважаю, що подібні акції дуже важливі. Це непрості діти. Цим дітям необхідна увага і любов. Тоді вони будуть рости в цьому, а не будуть злими на суспільство, яке їх залишає. Вважаю, їм потрібно допомагати, це хороша акція.

- Особисто ти в дитинстві зустрічався з відомими футболістами, відомими особистостями з інших сфер, і що запам'яталося найбільше з таких зустрічей?

- Свого часу, звичайно, зустрічався з футболістами «Чорноморця» - Русланом Гілазєвим, Сергієм Симоненком, Віталієм Руденком. Я вболівав за них із шести років! Для мене це було просто божевілля!

- У кожній такій акції діти отримують якісь подарунки. Що отримують футболісти?

- Насамперед йде психологічне розвантаження. Ти бачиш, що ці діти нічим не відрізняються від інших. Просто їм потрібно більше уваги. І якщо, наприклад, у футболіста є якийсь негатив усередині, якийсь поганий настрій, то, спілкуючись із дітьми, ти розумієш, що потрібно радіти кожному дню і тому, що в тебе є в цьому житті.

- Якщо головний тренер уранці на тренуванні скаже, що замість заняття вся команда їде в гості до дитячого будинку, то яка буде реакція у футболістів?

- Не можу говорить за всіх. Але коли мене запросили взяти участь в акції, то я зрадів. У мене є дитина, але, на жаль, я їй приділяю не так багато часу, як хотів би. А ці діти, я повторюся, дуже потребують саме уваги.

Зрозуміло, усі охочі, а також прості вболівальники, які опинилися неподалік від епіцентру сьогоднішнього свята, могли сфотографуватися і отримати автографи, а всі дітки отримали пам'ятні подарунки від «Динамо» і партнерів клубу.

Центр соціально-психологічної реабілітації №1 - відправна точка для акції «Динамо» стає ближче. Уже розроблений план, згідно з яким подібні футбольні свята будуть проводиться в різних місцях і на постійній основі.

Фото: Оксана Васильєва

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер