»Динамо» – «Сток Сіті». Початок о 20:00

»Динамо» – «Сток Сіті». Початок о 20:00

Домашнім поєдинком із «Сток Сіті» розпочнеться для «Динамо» груповий турнір Ліги Європи.

Виступ «Сток Сіті» в нинішньому сезоні інакше як феєричним не назвеш. Чотири перемоги в чотирьох матчах Ліги Європи, без поразок у чемпіонаті Англії... Колись звичайна команда нижчих ліг британського футболу завдяки розумно використаним фінансовим вливанням вже перетворилася на міцного середняка елітного дивізіону, причому не зупиняється у своєму зростанні. Набравши хороших ігрових кондицій, підопічна Тоні Пьюліса вчора після обіду прибули до Києва на перший у своїй історії матч групового раунду євротурніру.

У минулому сезоні «Динамо» невдало стартувало у групі Ліги Європи, після двох турів замикаючи турнірну таблицю, проте ціною величезних зусиль, не обійшлося без зміни тренера, спромоглося виправити ситуацію, в результаті фінішувавши першим. Зараз група попалася рівніша й сильніша за рівнем, подібне розслаблення в перших турах відгукнеться підсумковою невдачею. Втім, «Динамо» зараз виглядає впевненим у собі боєздатним колективом, який у змозі вирішувати доволі високі завдання.

Оптимізму додає доволі успішні виступам команди Юрія Сьоміна в чемпіонаті України. У п’ятьох останніх матчах «Динамо» справно перемагає, забивши 12 м’ячів. Надійно грає лінія захисту, що піддавалася нещадній критиці, – за цей період пропущено лише один м’яч. Виходячи з двох останніх ігор, зараз у центрі оборони ставка робиться на пару Бетао-Хачеріді. Хоча тут не варто скидати з рахунків досвідченого Юссуфа та Михалика, який відновився поле травми. Тарас тренується в загальній групі, вже провів один матч за молодіжний склад, але в такій відповідальній сьогоднішній грі тренери навряд чи його випустять.

Матч із «Іллічівцем» став для «Динамо» першим без Романа Єременка. Його місце у складі зайняв Мілош Нінкович, розвиваючи атаки з глибини поля. Ця ж гра показала блискучу форму Андрія Шевченка, який вийшов на останні півгодини й буквально завів втомлених партнерів, а заразом і глядачів, які занудьгували. Пауза після напруженого старту сезону пішла Шевченком на користь, що є додатковим чинником на користь «Динамо» як в грі з «Стік Сити», так і в сезоні в цілому.

Команда з невеликого міста Сток-он-Трент для «Динамо» є нетиповим суперником. Давно вже кияни не зустрічалися з такими фактурними опонентами. Чудово розуміючи ситуацію, Юрій Сьомін напевно нав’яже англійцям свою гру, уникаючи подач до штрафного майданчика й верхової боротьби за м’яч. Також тренер, коментуючи дії «Сток Сіті» в суботньому матчі з «Ліверпулем», на якому особисто був присутнім, відзначив блискучу гру при розіграші «стандартних положень». Іншого не варто було очікувати від команди, зріст більшості гравців якої вищий за 180 сантиметрів.

Без основних гравців приїхав до Києва «Сток Сіті». Тренер Тоні Пьюліс не розраховує в матчі з «Динамо» на найдорожчого гравця, придбаного клубом у літнє трансферне вікно, – нападника Пітера Крауча. Також на поле не вийдуть воротар Бегович, півзахисники Ділеп, Етерингтон, нападник Фуллер. Не заявлений на Лігу Європи захисник Вудгейт.

Обслуговувати матч буде румунська бригада арбітрів на чолі з 31-річним Овідіу Аліном Хатеганом. На клубному рівні в активі Овідіу один матч за участю представника України в нинішньому сезоні, коли львівські «Карпати» в рамках 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи на виїзді переграли ірландський «Сент-Патрикс» (3:1). Допомагати Хатегану будуть його співвітчизники – Золтан Шекелі та Октавіан Совре. За порядком у штрафному майданчику будуть стежити додаткові асистенти арбітра – Александру Дан Тудор та Іштван Ковач. Функції резервного арбітра виконає Сербастьян Колтеску.

Матч першого туру групового турніру Ліги Європи «Динамо» – «Сток Сіті» відбудеться 15 вересня в Києві на стадіоні «Динамо» ім. Валерия Лобановського. Початок о 20:00. Пряму трансляцію поєдинку дивіться на телеканалі 1+1, за текстовим репортажем стежте на клубному сайті ФК «Динамо» (Київ).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер