«Динамо» – «Стяуа». Історія протистоянь (+ ВІДЕО)

«Динамо» – «Стяуа». Історія протистоянь (+ ВІДЕО)

Зустріч київського «Динамо» та «Стяуа» буде вже шостою очною для цих команд в єврокубках.

«Стяуа» програла лише одну з п'яти попередніх зустрічей. При цьому румунський клуб жодного разу не поступився динамівцям у Києві. Окрім того, «армійці» не знають поразок на території України (дві перемоги, одна нічия).

Якби не оренда Хаджі...

В історії протистояння цих команд особливо виокремлюється матч за Суперкубок УЄФА, який відбувся 24 лютого 1987 року в Монако, коли команда Ангела Йорданеску переграла підопічних Валерія Лобановського з рахунком 1:0.

Автором єдиного гола став Георге Хаджі, якого незадовго до гри «Стяуа» орендувала у «Спортула» (на фото четвертий ліворуч у нижньому рядку), а після матчу підписала з ним контракт на три роки.

Відзначимо, що в тій грі взяв участь нинішній спортивний директор «біло-синіх» Олексій Михайличенко, який вийшов на заміну замість Ігоря Бєланова на 50-й хвилині поєдинку.

Дубль Белькевича приніс першу перемогу над «Стяуа»

8 серпня 2001 року динамівці в першому матчі кваліфікації Ліги чемпіонів вперше переграли непоступливий «Стяуа», та ще й на його полі – 4:2. Усю гру блискуче провів Валентин Белькевич, який записав на свій рахунок два забитих м'ячі та віддав одну гольову передачу (див. ВІДЕО). Також повністю цю зустріч відіграв нинішній помічник головного тренера «біло-синіх» Сергій Федоров.

У Реброва свої рахунки

13 вересня 2006 року «Стяуа» розгромив «Динамо» в Києві (4:1) у матчі групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА. Дублем відзначився Николае Діке, який займає зараз у бухарестському клубі посаду помічника головного тренера.

Єдиний гол нашого клубу забив нинішній наставник київського «Динамо» Сергій Ребров, а у грі взяли участь його теперішні підопічні Олександр Шовковський та Олег Гусєв. Олександр Рибка залишився в запасі.

Отже, київському «Динамо» із п'яти офіційних матчів зі «Стяуа» вдалося виграти лише оди, два рази зігравши внічию (по 1:1) та двічі поступившись. Різниця м'ячів 7-9.

Повторимося, «біло-сині» перемогти найтитулованіший клуб Румунії в Києві поки що не змогли. Щиро сподіваємося, що це до снаги нинішньому поколінню гравців «Динамо».

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер