»Динамо»: трансферне літо 2009

Літо 2009 року київське «Динамо» провело на трансферному ринку доволі активно. Причому, зміни в динамівському клубі торкнулися як тренерського штабу, так і футболістів.

Для всіх уболівальників команди перехід Юрія Сьоміна став великою несподіванкою. Вигравши з командою чемпіонат України та вийшовши до півфіналу Кубка УЄФА, Юрій Павлович з гордо піднятою головою пішов до свого рідного клубу – московського «Локомотиву». Разом із ним у стані «залізничників» працюватиме і тренер з фізпідготовки Вінченцо Пінколіні, який два роки вірою і правдою служив на благо «Динамо».

Наступником Сьоміна став не менш іменитий фахівець з Росії Валерій Газзаєв, відомий своєю роботою в «Аланії» з Владикавказу (чемпіон Росії 1995 року) та московському ЦСКА (тричі чемпіон Росії, володар Кубку та Суперкубку Росії, володар Кубка УЄФА 2005 року). Його помічниками стали Микола Латиш і Володимир Шевчук. Також тренерський штаб поповнився ще одним новим ім’ям – Сергій Ребров, який достроково розірвав контракт із казанським «Рубіном», став асистентом Володимира Мунтяна в молодіжній команді клубу.

Поза сумнівом, головною новиною трансферного періоду стало повернення нападника Андрія Шевченка до «Динамо». Контракт із екс-гравцем «Мілана» та «Челсі» підписано строком на два роки. Також прийшло поповнення з Бразилії – п’ятирічні контракти з клубом підписали захисник «Атлетико Мінейро» Леандро Алмейда та півзахисник «Крузейро» Жерсон Маграо.

Тринадцять гравців першої команди надалі виступатимуть в інших клубах на різних умовах, причому лише двоє на постійній основі. Гвінеєць Ісмаель Бангура перейшов до французького «Ренна». Сума трансферу нападника, на рахунку якого 40 м’ячів за два роки виступів у «Динамо», склала 11 мільйонів євро. Ще один форвард, вихованець «Динамо» Володимир Лисенко, перейшов до харківського «Металіста».

Троє футболістів «Динамо» також продовжать свої виступи в українських клубах, але на правах оренди. Півзахисник Микола Морозюк і захисник Олександр Романчук виступатимуть до завершення нинішнього сезону за столичні «Оболонь» та «Арсенал» відповідно, а Олег Допілка захищатиме кольори «Кривбасу» з Кривого Рогу до кінця 2009 року.

Знайшли собі нові клуби й легіонери, які з різних причин не проходили до основного складу. Нападник Маріс Верпаковскіс уклав угоду строком на два роки з представником грецької суперліги «Ерготелісом», Балаж Фаркаш та Родріго виступатимуть у себе на батьківщині – угорець у «Фехерварі» до закінчення сезону 2009/2010, а бразилець у «Сан-Паулу» до кінця 2009 року. Нападник Еммануель Окодува повернувся до краснодарської «Кубані», у складі якої нігерієць вже виступав у 2007 році, а півзахисник Шахір Бельгазуані, не пробившись до основної команди, протягом найближчого року виступатиме в клубі другого французького дивізіону «Тур». Співвітчизник Бельгазуані, захисник Марк Фашан, який пройшов літні збори разом із «Динамо», повернувся на батьківщину.

Також нові клуби до кінця сезону 2009/2010 знайшли двоє бразильців – півзахисник Карлос Корреа виступатиме за «Атлетико Мінейро», а Гільєрме спробує свої сили у складі учасника нинішнього розіграшу Ліги чемпіонів московського ЦСКА.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер