«Динамо» U-10 перемогло на турнірі Gymnasium Cup-2019, обігравши у фіналі «Шахтар»

«Динамо» U-10 перемогло на турнірі Gymnasium Cup-2019, обігравши у фіналі «Шахтар»

Генеральним спонсором змагань є будівельна компанія KAN, яка підтримує футбольну команду «Вулкан», що була однією з учасниць змагань. А сама Академія А+ - це сучасний заклад із новітніми підходами до освіти та найкращими умовами для дітей.

Минулого року динамівська команда хлопців 2009-го року народження вже брала участь у цих змаганнях і посіла третє місце.

Цього року в турнірі взяли участь вісім команд, поділених на дві групи по чотири колективи в кожній. Підопічні Юрія Ястребінського та Андрія Коляди потрапили до квартету «А» разом із донецьким «Шахтарем», одеським «Чорноморцем» та «Арсеналом» (Чернівці). Іншу групу склали полтавська «Ворскла», київський «Вулкан», «Авангард» (Краматорськ) та «Арена» (Харків).

Перемігши «Чорноморець» та зігравши внічию з «Арсеналом» і «Шахтарем», динамівці з другого місця в групі вийшли у стадію плей-оф, де між собою зустрічалися перше місце групи «А» з четвертим групи «Б», а друге з третім відповідно. Після цього переможені команди розіграли між собою Малий Кубок, а переможці вийшли до півфіналу та боролися за Великий кубок. Упевнено подолавши стикові матчі, динамівці у півфіналі обіграли «Арену» 2:0, а у вирішальному поєдинку знову зустрілися з «Шахтарем», який здолали з таким самим рахунком та святкували перемогу на турнірі.

Докладніше про виступ своїх підоічних розовів тренер Юрій Ястребінський:

- Організація турніру була на високому рівні, умови хороші, змагання поступово стають традиційними. У нас був дуже хороший суперник у півфіналі, в «Арені» добре навчені хлопці, відчувається, що трнер працює з ними давно, помітна його робота. Тож гра зі сторони обох команд вийшла хорошою: гравці демонстрували комбінаційний футбол.

Що стосується фіналу з «Шахтарем», він вийшов більш емоційним, бойовим та непоступливим. Була боротьба за кожен м’яч, за кожен епізод. Іноді ми виходили переможцями в таких моментах, іноді – суперник. Хто більше проявив характер та мав бажання забити, той і переміг. Ми забили, рахунок 1:0 тримався до останньої хвилини, і наприкінці поєдинку провели хорошу атаку та на останній хвилині забили другий м’яч, після чого хлопці вже повірили в те, що перемога буде за ними. Вони на неї заслуговували, адже створили більше моментів та частіше завдавали ударів по воротах. Перемога над таким гідним суперником, як «Шахтар» - це завжди приємно. Утім, варто похвалити і донеччан, адже легко нам не було.

Відзначу, що фінальні ігри судив арбітр ФІФА Сергій Бойко, звісно, для дітей це значуща подія.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер