«Динамо» U-11 переможці турніру Ateitis Cup 2015!

«Динамо» U-11 переможці турніру Ateitis Cup 2015!

Із великим рахунком перегравши всіх суперників у групі, підопічні Юрія Ястребинського та Павла Нєвєрова з першого місця вийшли до фіналу, де з рахунком 3:0 переграли місцевий ФМ «Вільнюс» (Литва), таким чином не пропустивши на турнірі жодного м'яча.

Загалом у змаганнях брали участь 12 команд футболістів 2004-го року народження, поділені на дві групи по шість у кожній. Разом із динамівцями за вихід до фіналу в групі «А» боролися три литовські команди, одна латвійська та одна білоруська – «Атейтіс» (Литва), ФСВ «Вільнюс» (Литва), «Мажейкяй» (Литва), «Бабіт» (Рига, Латвія) та ФК «Мінськ» (Білорусь). Грали команди два тайми по 25 хвилин на півполя у форматі 8 польових гравців плюс воротар.

Пропонуємо до вашої уваги результати матчів за участю динамівців:

Груповий етап:

«Динамо» (Київ) – «Атейтіс» (Литва) – 4:0

«Динамо» (Київ) – ФСВ «Вільнюс» (Литва) – 5:0

«Динамо» (Київ) – «Мажейкяй» (Литва) – 7:0

«Динамо» (Київ) – «Бабіт» (Латвія) – 5:0

«Динамо» (Київ) – «Мінськ» (Білорусь) – 7:0

Фінал

«Динамо» (Київ) – ФМ «Вільнюс» (Латвія) – 3:0

Детальніше про виступ динамівців розповів їхній тренер Юрій Ястребинський:

- За класом наша команда виявилася сильнішою за прибалтійські. Наші хлопці були трохи швидшими, трохи агресивнішими. Ми завжди грали першим номером в атакуючий футбол. Загалом, троє наших нападників забили по п'ять м'ячів та ще один півзахисник – чотири, тож зіграли доволі результативно, забивши загалом на турнірі 31 м'яч та не пропустивши жодного.

У турнірі брали участь і «Балтика» (Калінінград), і «Жальгіріс», який ми ще пам'ятаємо із союзних часів, були представлені школи різних країн. Напевно, друга група була об'єктивно трохи сильнішою за нашу. Якщо чесно, у фіналі чекали на мінське «Динамо», адже це наш принциповий суперник на подібних турнірах. Але їм трохи не пощастило, вони зіграли внічию з ФМ «Вільнюс». Справедливості заради, варто похвалити литовців, які зіграли дуже організовано проти цікавої, креативної команди з Мінська, яка полюбляє грати в комбінаційний футбол. Вони не дозволили їм цього зробити та відстояли свою нічию, яка дозволяла їм вийти до фіналу.

Цікавим на турнірі був момент, коли далеко не сильна латвійська команда також зіграла внічию, але вони абсолютно всією командою оборонялися, як при Сталінграді (посміхається). На мій погляд, так грати не можна, все ж таки, ми навчаємо дітей, а вибивати м'яча подалі, просто відбиватися, навіть не думаючи бігти вперед, – це неправильно. Тим не менш, цей результат також не дозволив мінському «Динамо» зіграти у фіналі, хоча нам дуже хотілося би з ними зустрітися.

У перший день змагань ми провели два матчі, у другий три, а потім – фінальний поєдинок. Загалом шість ігор.

За підсумками турніру на церемонії нагородження динамівець Микита Александров отримав індивідуальну нагороду – приз найкращому гравцю у складі нашої команди.

Якби ми ставили за мету отримати приз найкращому бомбардиру, могли не міняти нападників, а так вони проводили по тайму – в половину менше ігрового часу, ніж суперники, ми змінювали всю «вісімку».

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер