«Динамо» U-11 трьома перемогами завершило виступ на Baltic Cup 2018

«Динамо» U-11 трьома перемогами завершило виступ на Baltic Cup 2018

У змаганні 11-річних «Динамо» було представлено другою командою, у той час як U-9 і U-10 привезли свої найсильніші склади.

На жаль, на відміну від двох молодших команд, «Динамо» U-11 за підсумками першого ігрового дня не могло поборотися за головний трофей. Нагадаємо його результати:

«Динамо» - «Поморзанін» (Труймясто) - 5:0

«Динамо» - «Олімпія Осова» (Гданськ) - 1:0

«Динамо» - «Йєдинка» (Реда) - 3:0

«Динамо» - «Піки» (Гданськ) - 4:0

«Динамо» - «Шльонськ» (Вроцлав) - 2:2

«Динамо» - «Радунія» (Стенжиця) - 0:1

На матчі другого дня динамівці вийшли повними рішучості довести випадковість свого непотрапляння до топ-вісімки. Розгромивши команди з Варшави і Ломжі, Динамівці впевнено перемогли і господарів змагань.

«Динамо» - ЗВАР (Варшава) - 6: 1

«Динамо» - ЛКС (Ломжа) - 4: 0

«Динамо» - «Ягуар» (Гданськ) - 3: 1

Підсумки виступу своєї команди на турнірі підвів тренер «Динамо» U-11 (група 2) Віктор Усов:

- Будь-який такий масштабний турнір – це хороший досвід для дітей. Добре, коли з різних країн з'їжджається багато команд. Ми привезли сюди другий склад, переглядаємо хлопців у таких турнірних, змагальних умовах. Переглядаємо хлопців, які претендують на потрапляння до першої команди.

З цією командою я працюю вже протягом року. Час від часу склад оновлюється, хтось іде в першу команду, хтось переходить сюди звідти. Головне завдання другої команди – готувати гравців для першої. Це перший міжнародний виїзд на турнір для цієї команди. Для нас це, свого роду, іспит, який хлопці, в принципі, здали на чотири з плюсом за п'ятибальною шкалою.

Єдиний неприємний момент – це помилка організаторів. Після матчів групи ми повинні були потрапляти до двійки лідерів і боротися за перше місце на турнірі. Але в протоколі помилково написали результат одного матчу за участю наших суперників, внаслідок чого ми зайняли підсумкове третє місце в групі. Це була неприємна несподіванка, і мені навіть важко було сказати хлопцям, що ми не потрапили до вісімки і будемо грати тільки за дев'яте місце. Ми поговорили на цю тему, і це буде хорошим уроком – потрібно було вигравати всі матчі, і тоді не було би жодних питань.

У нашій віковій категорії турнір вийшов досить рівним. Всі суперники приблизно одного рівня, важко когось відзначити. Не було розгромних результатів, принаймні, в нашій групі.

- На Baltic Cup було чому повчитися і що запозичити?

- Звичайно, в футбольному середовищі ми завжди обмінюємося досвідом, чогось вчимося. Хотілося би, щоб проводилися міжнародні турніри і в Україні. Взимку на нашій базі в Конча-Заспі був організований Турнір пам'яті Рудакова. Ми виступали там двома командами. Але в ньому брали участь тільки команди з України.

- Як часто команді доводилося грати в такому форматі марафону – цілих шість ігор за день?

- На жаль, рідко. Для нашої, другої команди, це взагалі перший турнір у такому форматі й з такою інтенсивністю. Офіційні змагання на першість Києва ми граємо у форматі сім польових гравців плюс воротар. До того ж, часто граємо у форматі вісім плюс один. А тут були правила – шість плюс один. До того ж, напередодні турніру у нас була гра чемпіонату міста, і після повернення нам належить зіграти останній тур. Довелося перебудовуватися по ходу змагань, не було можливості попрацювати, підготуватися. Але нічого, це чудова практика, цей турнір хлопці, думаю, запам'ятають на все життя.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер