»Динамо» (U-12): із Риги зі сріблом

»Динамо» (U-12): із Риги зі сріблом

Із міжнародного дитячого турніру Riga Cup повернулися 12-річні динамівці. Серед 16-ти команд-учасниць підопічні Сергія Журавльова посіли друге місце, поступившись лише у фіналі італійської «Аталанті». Змагання проходили у критих манежах «Сконто» та «Республіканському», команди грали два тайми по 25 хвилин. За вихід із групи разом із динамівцями боролися вихованці академій «Сконто» (Рига), ФК «Балтика» (Калінінград) та «Турку» (Фінляндія). Детальніше про виступ своїх підопічних розповів тренер групи Сергій Журавльов:

- Це традиційний щорічний турнір, що проводиться під егідою УЄФА, який проходить серед хлопців у віці від 10-ти до 16-ти років. «Динамо» було представлене лише одним віком. Турнір проходив із 13-го до 15-го січня, серед учасників – чотири фінські команди, три російські, дві латвійські, по одній із Швеції, Норвегії, Білорусі та Литви. На груповому етапі ми виграли всі три матчі та з максимальним результатом посіли перше місце. У півфіналі жереб звів нас із ще однієї фінської командою, яку ми також здолали з упевненим рахунком. А у фіналі у запеклій боротьбі мінімально поступилися італійцям. По ходу матчу ми програвали 0:2, змогли відігратися, але після однієї з подач кутового суперник все ж таки забив нам переможний м’яч.

Скажу, що хлопці показали себе з найкращого боку. Але хотілося б, щоб наші суперники були сильнішими. Деякі команди виглядали відверто слабко. Загалом, турнір організований на високому рівні. Хоча, на хлопців, безумовно, лягло велике навантаження, адже до Риги ми їхали автобусом близько доби, і за три дні зіграли п’ять матчів, тайми яких тривали по 25 хвилин, тому у фінальному поєдинку нам і не вистачило сил.

Зазначимо, що за підсумками турніру найкращим воротарем було визнано динамівець Владислав Паламар, а ще одну індивідуальну нагороду найкращому захиснику отримав Олександр Мельник.

Результати матчів «Динамо» (U-12) на турнірі Riga Cup

Груповий етап:
«Динамо» – «Сконто» – 2:1
ФК «Балтика» – «Динамо» – 0:6
«Динамо» – «Турку» – 2:0

Півфінал
«Динамо» – «Капіла Палло» – 3:1

Фінал
«Аталанта» – «Динамо» – 3:2

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер