«Динамо» U-12 узяло участь в Izmir Cup

«Динамо» U-12 узяло участь в Izmir Cup

Змагання проходили неподалік від Ізміру, в них брали участь 48 провідних команд із Німеччини, Італії, Іспанії, Франції, Португалії, Голландії, Греції та навіть Австралії, а також представлені школи місцевих, турецьких топ-клубів.

Усі учасники були поділені на вісім груп по шість команд у кожній. Кожна гра складалася з 25 хвилин у форматі 8+1 на півполя. За підсумками змагань динамівці посіли 17-е місце. Відзначимо, що на першому етапі кожна група була присвячена пам'яті одного з турецьких футболістів та носила його ім'я. Так, група, до якої потрапили динамівці, була присвячена Сулейману Себа.

Пропонуємо до вашої уваги результати матчів за участю нашої команди:

Перший груповий етап

«Динамо» – «Аугсбург» (Німеччина) – 1:1

«Динамо» – «Бурсаспор» (Туреччина) – 2:1

«Динамо» – «Бешикташ» (Туреччина) – 0:0

«Динамо» – «Порту» (Португалія) – 0:0

«Динамо» – «Аміті Коледж» (Австралія) – 6:0

Другий груповий етап

«Динамо» – «Хоффенхайм» (Німеччина) – 1:2

«Борнова» (Туреччина) – «Динамо» – 0:2

«Алтинорду» (Туреччина) – «Динамо» – 1:0

Детальніше про виступ своїх підопічних розповів їхній наставник Валерій Краснощок:

- Судячи з усього, цей турнір традиційний, але нас запросили вперше, очевидно, завдяки Сергію Реброву, з яким спілкувалися організатори під час одного зі зборів. Вони взяли на себе всі витрати щодо перельоту, проживанню, транспорту, харчуванню.

Формат проведення доволі жорсткий. Лише в перший день ми провели п'ять матчів у підгрупі. З шести команд до наступного етапу виходило чотири, а інші брали участь у втішному фіналі. Три команди набрали рівну кількість очок, «Аугсбург» посів перше місце, різниця м'ячів у нас із «Порту» також була однакова, але за жеребом вони посіли друге місце, а ми третє. Це мало дуже велике значення, адже наступного дня було утворено новий груповий етап, по чотири учасники, й якби ми посіли перше місце, до нашої підгрупи потрапили би команди, що посіли друге, третє та четверте місця в інших групах, а так довелося грати проти першого, другого та четвертого. Із цього квартету до наступного етапу виходило вже чотири команди. В останньому матчі нас влаштовувала нічия, але, на жаль, ми програли місцевій академії 0:1.

У підсумку, до основної фінальної частини ми не вийшли, а брали участь у втішних фіналах, де так само було утворено новий груповий етап. На третій день ми вже грали краще, в перший день у хлопців була помітна певна скутість, нервозність, припускалися багатьох невимушених помилок через те, що нервували. А потім почали грати набагато краще, невимушено, розслабилися, й ми виграли цей втішний турнір із 16-ти команд.

Врешті-решт, із 48-ми команд посіли 17-е підсумкове місце. Маю сказати, що нам було цілком до снаги потрапити до основної сітки, адже ми переграли 3:0 той же «Бешикташ», із яким напередодні зіграли внічию. Основний фінал мадридський «Атлетико» виграв у французького «ПСЖ» – 2:1. Усе було барвисто, красиво, цікаво, вважаю, обидві команди заслужили грати у фіналі.

Підбиваючи підсумок, можу сказати, що нам непросто було у фізичному та моральному планах, адже за три дні ми зіграли 15 матчів. Загалом, прохідних ігор не було зовсім, лише 5-6 команд були рівнем трохи нижче. Всі інші виглядали гідно, видно, що добре підготувалися до цього турніру. Ми вже переходили на гру в 11 польових гравців, тренувалися так цілу зиму, саме в такому форматі стартує чемпіонат міста. А в Туреччині довелося трохи перебудуватися.

Безумовно, користь від цього турніру величезна, побільше би таких, щоб хлопці швидше набиралися досвіду міжнародних зустрічей. На тлі хороших команд краще видно, де в нас є слабкі місця, які позиції необхідно підсилювати, щоб надалі бути більш конкурентоспроможними. Зайняте місце, здавалося би, не дуже високе, адже до цього ми вигравали багато міжнародних змагань, але в такому жорсткому форматі без стикових матчів ще не грали.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер