«Динамо» U-13 перемогло «Шахтар» у фіналі міжнародного турніру в Мінську

«Динамо» U-13 перемогло «Шахтар» у фіналі міжнародного турніру в Мінську

У фінальному матчі за золоті нагороди зустрілися дві українські команди – київське «Динамо» і донецький «Шахтар».

Нагадаємо, всі матчі турніру проводилися в критому футбольному манежі Мінська. «Біло-сині» здобули перемоги у всіх чотирьох поєдинках групової стадії, а в півфіналі сьогодні пройшли БАТЕ. У цих п'яти матчах команда Сергія Журавльова та Євгена Лозинського забила в загальній сумі 32 голи, не пропустивши жодного.

«Шахтар» підійшов до фіналу з трохи скромнішими показниками. Також чотири перемоги в групі, але з різницею м'ячів 12:1. У півфіналі юні «гірники» не зуміли забити у ворота ФК «Мінськ» в основний час, перемігши лише в серії післяматчевих пенальті.

До слова, це була перша в історії зустріч команд «Динамо» і «Шахтаря», складених з гравців 2005 року народження. Як не дивно, відбулася вона не в Україні, а в Білорусі.

Втім, суперники не стали довго придивлятися один до одного – з перших хвилин на полі почалася запекла боротьба. Та й часу на знайомство було небагато, адже згідно з регламентом турніру, тривалість одного тайму становила лише 20 хвилин.

«Помаранчево-чорним», на відміну від перших сьогоднішніх суперників «Динамо» вдалося стримати стартовий порив нашої команди і не пропустити швидкий м'яч, як БАТЕ, який вже до четвертої хвилини півфінальної зустрічі поступався з різницею в три м'ячі. «Гірники» навіть на пару хвилин перевели гру на половину поля динамівців, заробивши кілька стандартів, проте дуже швидко підопічні Журавльова та Лозинського захопили ініціативу.

 

І ось уже Максим Бойченюк розстрілював ворота після прострілу Артема Грохольського, але не влучив у площину воріт. Це був лише перший удар, після якого динамівці все сміливіше і ближче підбиралися до воріт «Шахтаря», посилюючи тиск і завдаючи нові удари. До пори до часу оборона «гірників» справлялася з цим натиском, але в кінцівці тайму активність динамівців була винагороджена.

Варто було «Шахтарю» перейти в рідкісну позиційну атаку, як їх оборона була покарана. Динамівці організували зразковий контрвипад. Максим Зоренко прийняв вертикальний пас на правому фланзі та промчав уздовж бічної лінії, обігравши на своєму шляху кількох суперників і простріливши на дальню стійку, куди вчасно примчався Артем Грохольський, який в один дотик замкнув цей пас.

У другому таймі, незважаючи на те, що відіграватися потрібно було «Шахтарю», небезпечних моментів додалося якраз біля воріт «помаранчево-чорних». Динамівці створили чимало вірних моментів, аби зробити свою перевагу в рахунку більш комфортною.

Щоправда, інтрига могла померти ще раніше. На 27-й хвилині арбітр мав усі підстави призначати 11-метровий у ворота «Шахтаря», коли голкіпер «гірників» збив Олександра Григораша у власному штрафному, проте арбітр вирішив зберегти інтригу до останніх хвилин зустрічі.

Проте, динамівці ні на хвилину не змусили сумніватися у своїй перевазі. В обороні команда зіграла надійно, не дозволивши супернику створити практично нічого біля своїх воріт. Таким чином, наша команда не пропустила жодного м'яча за весь турнір. Важливу роль у вирішальному матчі зіграла і підтримка динамівських уболівальників, які також «переграли» уболівальників «Шахтаря».

Фінальний свисток викликав бурю емоцій у юних динамівців, для яких ця перемога – одна із перших, а тому – важливих, на початку свого шляху у великий футбол. Сяючі від щастя обличчя, ще дитячі непідробні емоції, сповнені гордості за своїх дітей батьки, і незабаром на полі манежу в Мінську замайорів український прапор.

За кілька хвилин після завершення гри розпочалася урочиста церемонія закриття турніру. Динамівці здобули Кубок, медалі за перше місце, а також цінні призи від технічного спонсора турніру – велику зв'язку ігрових м'ячів.

Окремий приз, як найкорисніший гравець команди, отримав Максим Зоренко, який став найкращим бомбардиром «Динамо» на турнірі.

*фото А. Лукацький

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер