Розгромивши «Спартак», «Динамо» U-13 вийшло до півфіналу міжнародного турніру в Мінську (+фото, відео)

Розгромивши «Спартак», «Динамо» U-13 вийшло до півфіналу міжнародного турніру в Мінську (+фото, відео)

У третьому турі зустрілися лідери групи А, київське «Динамо» і старооскольський «Спартак», які після стартових двох турів мали максимальні показники – по шість очок і жодного пропущеного м'яча на двох. В очному протистоянні команди, по суті, боролися за перше місце в групі.

Команда Сергія Журавльова та Євгена Лозинського запропонувала суперникам дуже активний старт, з першої ж хвилини притиснувши росіян до їхніх воріт. І вже на четвертій хвилині м'яч побував у воротах «Спартака» після майстерно виконаного стандартного положення. Після філігранного навісу з кутового з лівого флангу у виконанні Кирила Могилевця Олександр Жовтенко ударом головою вразив ворота «червоних».

На дев'ятій хвилині рахунок став 2:0. Комбінація «біло-синіх» завершилася виходом Данила Цілика один на один з воротарем, який він успішно реалізував.

Примітно, що до того як рахунок став 2:0, м'яч практично весь час перебував на половині поля «Спартака», динамівці не дозволили супернику провести жодної атаки, активно пресингуючи і перехоплюючи м'яч на чужій половині поля.

Спартаківці просто не встигали за динамівцями, і часто їм вдавалося зупиняти наших гравців тільки ціною фолів. Стрімка атака «Динамо» після чергового перехоплення ще за кілька хвилин привела до пенальті у ворота «Спартака» - не за правилами у штрафному зупинили прорив Артема Грохольського. 11-метровий холоднокровно реалізував Кирило Могилевець.

У перерві тренер «Спартака» занадто експресивно висловлював невдоволення грою своїх юних підопічних. Ці не надто гуманні заходи в якійсь мірі подіяли лише на початку другого тайму, який старооскольці провели трохи краще, ніж початок першого – принаймні, не пропустили.

Динамівці, по суті, вирішивши результат зустрічі ще в першому таймі, могли дозволити собі поберегти сили на вирішальні матчі. Однак вони не стали особливо зменшувати оберти і в другому таймі забили ще двічі. Два класних голи з інтервалом у хвилину після красивих дальніх ударів у стилі Жуніора Мораеса у виконанні Максима Зоренка та Євгена Микитюка стали справжньою окрасою матчу, та й, мабуть, усього турніру.

В іншому матчі третього туру в нашій групі «Мінськ» досить несподівано поступився «Свислочі». Таким чином, завдяки перемозі над головним конкурентом динамівці достроково забезпечили собі перше місце в групі (адже навіть у разі рівності очок зі «Спартаком» наша команда матиме перевагу за особистими зустрічами), а з ним і путівку до півфіналу. Щоправда, сьогодні після обіду динамівці проведуть ще один, заключний матч у групі – проти її аутсайдера, ФК «Торнадо» (Мінськ).

U-13. «Динамо» (Київ) - «Спартак» (Старий Оскол) - 5:0 (3:0)

Голи: Жовтенко (4), Цілик (9), Могилевець (13, з пенальті), Зоренко (34), Микитюк (36)

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер