«Динамо» (U13) завершило виступи на турнірі Minsk Cup-2020 (+ВІДЕО)

«Динамо» (U13) завершило виступи на турнірі Minsk Cup-2020 (+ВІДЕО)

Київське «Динамо», поступившись у чвертьфіналі білоруському БАТЕ, вимушене було грати у втішному фінальному раунді за 5-8 місця. Спочатку підопічні Сергія Процюка та Руслана Попова зустрічалися з ФК «Москвич». Матч не видався багатим на моменти, фактично їх можна перерахувати на пальцях однієї руки. Найбільш небезпечними був вихід віч-на-віч із нашим воротарем, але Мойсеєв впорався з ударом впритул, а біля протилежних воріт добре пробивав, увійшовши до штрафного майданчика з правого флангу, Титов, але голкіпер парирував, а ніхто з партнерів динамівця не встигнув на добивання.

У підсумку, після основного часу було зафіксовано нульову нічию, й переможця визначали в серії пенальті. Динамівці Титов, Самсоненко, Гандера та Грамчук свої нагоди реалізували, а от у суперника після одного з ударів м’яч пролетів над поперечиною.

«Динамо» – ФК «Москвич» – 0:0

«Динамо»: Мойсеєв, Волошин, Михайленко, Самсоненко, Титов, Гандера, Коваль, Черчукан, Полячонок, Грамчук, Бурлаков. На заміну виходили: Школьников, Вабіщевич, Карбовський, Амелін, Дорошенко, Журба.

Запис матчу «Динамо» – ФК «Москвич» дивіться за цим посиланням.

Таким чином, «біло-сині» у матчі за 5-те місце зустрілися з «Брюгге», якому пророчили боротьбу за перемогу на турнірі. Бельгійці сповна продемонстрували свою силу – володіючи перевагою протягом усього матчу, суперник змушував динамівців переважно захищатися. Протягом першого тайму наш воротар Мартинов двічі рятував команду після виходів віч-на-віч із собою, але ще в двох випадках завадити залетіти м’ячу за свою спину не зміг – бельгійці поцілили у верхній кут воріт без шансів для нього. Після перерви лише завдяки впевненій грі Мартинова «Брюгге» вдалося забити лише одного разу, натомість біля протилежних воріт найнебезпечнішим був удар Черчукана зі штрафного метрів із 20-ти, який, щоправда, не склав особливих труднощів для воротаря бельгійців.

«Динамо» – «Брюгге» – 0:3

«Динамо»: Мартинов, Вабіщевич, Волошин, Михайленко, Коваль, Титов, Черчукан, Самсоненко, Гандера, Грамчук, Бурлаков. На заміну виходили: Школьников, Полячонок, Карбовський, Амелін, Дорошенко, Журба.

Голи: (15), (19), (29).

Запис матчу «Динамо» – «Брюгге» дивіться за цим посиланням.

У підсумку, «Динамо» посіло на турнірі шосте місце, отримавши від організаторів змагань цінні подарунки. Переможцем же став ізраїльський «Маккабі» з Петах-Тікви, який у вирішальному матчі мінімально обіграв ФК «Мінськ-1» – 1:0.

Сергій Процюк, старший тренер «Динамо» (U13):

- Як на мене, у фіналі турніру мали грати «Брюгге» та московське «Динамо», якщо об’єктивно оцінювати силу команд, але збіг обставин визначив іншу пару у вирішальному поєдинку. Загалом, у бельгійців хороша команда, ми знали про це, і зіграли на тому рівні, на якому знаходилися наприкінці турніру. Але все одно, хлопці – молодці, старалися, працювали до кінця. Усе ж таки, клас футболістів «Брюгге», особливо лінії нападу, доволі високий, що, загалом, непритаманно для гравців цього віку.

- Після того, як кожного дня було один-два матчі, який фізичний стан футболістів був наприкінці турніру?

- Звичайно, трохи втомилися. Але були зворотні заміни, тому не можна сказати, що вони отримали велике навантаження. У нас приїхало 18 футболістів, подивилися на всіх, і турнір багато чого показав – як вони проявляють себе в ігрових ситуаціях, у кого є характер. У першості Києва ми не маємо матчів такого рівня, які були тут.

- Кого можете виокремити зі своїх підопічних за підсумками турніру?

- Напевно, найменше претензій по матчам у нас до воротарів. Мойсеєв виграв для нас серію пенальті проти «Москвича», а Мартинов кілька разів врятував у поєдинку проти «Брюгге». Що стосується інших, то по шести матчах, що ми провели в Мінську, найбільше виділявся Гандера. Він старався, бився, загострював – наочний приклад того, як гравець має поводитися на футбольному полі незалежно від суперника та поточного результату на табло. Будемо сподіватися, що з нього в майбутньому виросте хороший футболіст.

Віталій Гандера, півзахисник «Динамо» (U13):

- Розуміли, що «Брюгге» – це серйозний суперник, але налаштовувалися, щоб дати йому гідний бій. Щоправда, багато чого не вдавалося, не страхували один одного, тому й такий результат. У нас було не так багато моментів, які реалізувати не вдалося, а суперник розпорядився своїми нагодами краще. Не сказав би, що ми в чомусь поступалися «Брюгге», хіба що у швидкості, до того ж у бельгійців було кілька великих хлопців, яким важко було протистояти. Плюс суперник добре грав у пас та використовував комбінаційну гру. Загалом, мені дуже сподобався турнір, усі команди високого рівня, тому залишилося багато позитивних емоцій.

Іван Мартинов, воротар «Динамо» (U13):

- Налаштовувався на гру з «Брюгге», тому почувався впевнено. Пропустивши перший м’яч, намагався підбадьорити своїх партнерів, але все одно ми не змогли завадити супернику забити ще двічі. Незважаючи на те, що в епізодах із двома першими голами м’ячі влітали у мої ворота в дев’ятку, навіть у цих випадках, вважаю, можна було врятувати. Загалом турнір мені сподобався, серед команд виділив би «Брюгге» та московське «Динамо», а також, звичайно, переможців із «Маккабі».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер