«Динамо» (U-15) – бронзовий призер Minsk Cup-2019

«Динамо» (U-15) – бронзовий призер Minsk Cup-2019

У півфіналі підопічні Андрія Фартушняка зустрічалися з «Краснодаром». На початку зустрічі команди обмінялися небезпечними моментами – гравець «Краснодару» замикав подачу з кутового, але з близької відстані пробив поруч зі стійкою, а у відповідь Слесар вийшов віч-на-віч із голкіпером, але не зміг поцілити в рамку воріт. На 15-й же хвилині «Краснодар» вийшов уперед – комбінація, розіграна в один дотик на підступах до динамівського штрафного майданчика, завершилася виходом віч-на-віч та ударом повз Ісаченка.

До перерви наш голкіпер витягнув один удар здалеку, коли м’яч підступно підстрибнув перед ним, а на початку другого тайму Богдан парирував удар впритул, після чого «біло-синіх» урятувала стійка. Ще одного разу воротарю довелося рятувати свою команду за кілька хвилин до фінального свистка, знову нейтралізовуючи вихід віч-на-віч, а буквально в наступній атаці динамівці мали реальний шанс зрівняти рахунок, але, на жаль, після прострілу Горбача не вистачило сили удару Давлатова, і воротар забрав м’яча до рук. У підсумку, «Динамо» поступилося з мінімальним рахунком, і пропустило «Краснодар» до фіналу.

«Динамо» – «Краснодар» – 0:1

«Динамо»: Ісаченко, Єременко, Бенедюк, Філатов, Чубатий, Мельниченко, Пухтєєв (Фернандо, 25), Ганжола (Александров, 38), Слесар, Давлатов, Горбач.

Гол: (15).

* * *

У матчі за третє місце «біло-синім» протистояв «Авангард» із Курська, який динамівці вже обігрували в перший ігровий день. Легко для підопічних Андрія Фартушняка склався і перший тайм звітного поєдинку, у якому «Динамо» забезпечило собі комфортну перевагу – спочатку після прострілу Пухтєєва з правого флангу на випередження зіграв Слесар, переправивши мяча в дальній кут, а згодом Горбач, отримавши м’яча у штрафному майданчику, підробив та пробив точно в кут. До перерви динамівці могли забивати ще – удар Пухтєєва з близької відстані було заблоковано, а Горбач з перспективного штрафного пробив над поперечиною.

А от у другому таймі легко здобута перевага зіграла з «біло-синіми» злий жарт. Розслабившись, динамівці дозволили супернику не лише скоротити відставання, коли після удару зі штрафного м’яч зачепив когось у стінці та залетів у ворота, а й зрівняти рахунок – незадовго до фінального свистка Філатов порушив правила у штрафному майданчику, й суперник реалізував пенальті.

У підсумку, доля бронзових медалей вирішувалася в серії пенальті, яка складалася з трьох ударів кожної з команд. З найкращого боку проявив себе наш голкіпер Богдан Ісаченко, який парирував два удари суперників (ще в одному випадку м’яч полетів вище воріт), натомість точні удари Філатова та Ганжоли з «точки» принесли нашій команді третє місце.

«Динамо» – «Авангард» – 2:2 (серія пенальті – 2:1)

«Динамо»: Ісаченко, Єременко (Мельниченко, 28), Філатов, Чубатий, Канаєв, Александров (Ганжола, 33), Мельниченко (Подоляк, 21), Фернандо (Давлатов, 29), Пухтєєв (Семенець, 21), Слесар (Пухтєєв, 31), Горбач.

Голи: Слесар (7), Горбач (13) – (28), (37, з пенальті).

Післяматчеві пенальті: Горбач (воротар), Мельниченко (стійка), Філатов, Ганжола.

Після «малого фіналу» за головний трофей зустрічалися «Брюгге» та «Краснодар». Із мінімальним рахунком перемогу здобули бельгійці – 1:0.

На церемонії нагородження динамівці отримали бронзові медалі та кубок за третє місце, а індивідуальною нагородою було відзначено Дмитра Мельниченко, якого визнали найкращим півзахисником турніру.

Андрій ФАРТУШНЯК, старший тренер «Динамо» (U-15):

- Прикро, що не вдалося вийти до фіналу. Але для цього потрібно було реалізовувати свої моменти – ми їх як мінімум чотири мали. Плюс пенальті, який арбітр цілком міг призначати… «Краснодар» також залишив багато емоцій у матчі з нами, тому й у фіналі з «Брюгге» не вийшло особливої боротьби, і бельгійський клуб заслужено став найсильнішим. Щодо організації турніру, то все було на найвищому рівні, завжди приємно приїжджати на такі змагання. Єдиний невеликий мінус, що останній ігровий день проходив на вулиці, а не в манежі, але на загальному враженні це не позначилося.

Дмитро МЕЛЬНИЧЕНКО, півзахисник «Динамо» (U-15):

- Звичайно, хотілося зіграти у фіналі, адже перед нами ставляться лише найвищі цілі в усіх турнірах, в яких ми беремо участь. Як на мене, в матчі з «Краснодаром» не вистачило самовіддачі, вийшли на гру дещо розхлябаними – це найголовніший фактор, що завадив нам завершити півфінальну гру на свою користь. Після нашої гри за третє місце дивилися фінал, і можу сказати, що «Брюгге» заслужено переміг – хлопці технічні, діють на полі організовано, із хорошою самовіддачею. Щодо моєї індивідуальної нагороди, то це вже не перша подібна відзнака в моїй кар’єрі, але все одно приємно, що мою гру відзначають спеціалісти.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер