«Динамо» (U-15) – чемпіон ДЮФЛ України 2015/16!

«Динамо» (U-15) – чемпіон ДЮФЛ України 2015/16!

У вирішальному матчі за чемпіонство суперником «біло-синіх» була команда «УФК-Карпати», яка вирвалася на перше місце у групі Б у завершальному турі.

Фінал проходив на головному стадіоні Одеси, «Чорноморець», на якому проводяться матчі Прем’єр-ліги, а цієї весни на який завітала і національна збірна України. Звісно, важливість цього поєдинку для динамівської академії переоцінити важко, тому окрім старшого тренера ДЮФШ «Динамо» Олександра Іщенка, який перебував разом із командою впродовж усього фінального турніру, на гру прибув куратор академічних груп ДЮФШ «Динамо» Альберто Босх.

Команді Олександра Ситника вдалося забити швидкий гол, що є чудовим сценарієм для такого відповідального матчу. До взяття воріт призвела вже перша ж атака динамівців. Після прориву правим флангом динамівця та прострілу у центр штрафного захисник «біло-зелених» не встигнув перехопити м’яч, і Дмитро Єфименко ударом у дотик розстріляв ворота.

Однак невдовзі стався неприємний епізод, і Олександру Ситнику довелося робити вимушену заміну, через те що автору голу стало погано. Відзначимо, що гра розпочалася опівдні, коли в Одесі особливо спекотно. Хвилин п’ять «Динамо» грало у меншості, оскільки м’яч вперто не залишав поле, аж поки на 15-й на заміну вийшов Богдан Духота.

У середині тайму, після перерви на водопій, на якийсь час львів’яни перехопили ініціативу. Найнебезпечнішим став епізод на 19-й хвилині, коли «біло-зелені» створили момент у відповідь, схожий на пропущений ними гол. Теж простріл із правого флангу, теж удар з меж штрафного у дотик, але відмінну реакцію продемонстрував Руслан Нещерет, перевівши м’яч на кутовий.

Цей момент додав нашій команді впевненості, і вона знову захопила ініціативу та перевела гру до воріт «Карпат».

А на 29-й хвилині ця перевага втілилася у логічний другий  м’яч. І знову гол прийшов з правого флангу – після прострілу Духоти дальню стійку замкнув Артем Шулянський, який чатував на свій шанс, при тому що м’яч пролетів дуже близько до воріт, до нього тягнулися одразу кілька гравців і воротар, але не дістали.

Не дивлячись на досить комфортну перевагу в рахунку, друга половина гри також розпочалася під диктовку динамівців, які практично весь матч провели першим номером. Вже на 46-й хвилині рахунок на табло перетворився на розгромний. Голкіпер львів’ян Валентин Горох впорався з ударом Духоти, проте на добиванні вчасно опинився Іван Дероган.

На 50-й хвилині ще один провал в обороні «біло-зелених» призвів до четвертого голу. Захист відбивався до останнього, поки м’яч не відскочив на голову Ярославу Надольському, який «парашутом» відправив його у сітку.

А за п’ять хвилин до завершення основного часу «Динамо» забило п’ятий м’яч. І знову «біло-сині» розірвали оборону суперника, знову кіпер львів’ян відбив перший удар з близької відстані, м’яч відскочив на дальню стійку, звідки його вколотив у ворота Геннадій Крук.

5:0 – напрочуд упевнена перемога «Динамо» у фіналі, при цьому усі п’ять голів забивали різні гравці.

Після фінального свистка, не дивлячись на настільки впевнену та розгромну перемогу, емоції у наших хлопців били через край, адже вони вперше у своїй футбольній кар’єрі стали чемпіонами України!

ДЮФЛУ (U-15) 2015/16. Фінал

02.07.2016. м.Одеса. Стадіон «Чорноморець». 300 глядачів

«Динамо» (Київ) – «УФК-Карпати» (Львів) – 5:0 (2:0)

«Динамо»: 35.Нещерет – 19.Білик, 4.Дмитров, 5.Біловар, 2.Пінчук (14.Ярош, 62) – 17.Гуров (к) (6.Цикало, 67) – 8.Єфименко (16.Духота, 15), 8.Волошин (21.Михайленко, 48), 7.Надольський (18.Крилов, 61), 11.Шулянський (10.Крук, 54) – 22.Дероган.

Голи: Єфименко (2), Шулянський (29), Дероган (46), Надольський (50), Крук (65).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

* фото А.Куцан

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер