«Динамо» U-15 перед стартом у финальній стадії ДЮФЛУ. Прев’ю

«Динамо» U-15 перед стартом у финальній стадії ДЮФЛУ. Прев’ю

Київське «Динамо» (тренери – Олексій Дроценко, Олександр Ситник) упевнено виступила на основній стадії змагань, посівши у групі «1» перше місце (16 перемог, 2 нічиї, різниця м’ячів – 83:6) та випередивши найближчого переслідувача, донецький «Шахтар», на 10 очок.

У фінальному турнірі «біло-сині» потрапили до групи «Б», де їхніми суперниками стануть «Металіст» (Харків), «УФК-Карпати» (Львів) та «Торпедо-ВУФК» (Миколаїв). Пропонуємо вам ознайомитися з календарем матчів динамівців:

21 червня (16.00, поле №3). «Металіст» – «ДИНАМО»

22 червня (16.00, поле №1). «ДИНАМО» – «Торпедо-ВУФК»

24 червня (18.00, поле №3). «УФК-Карпати» – «ДИНАМО»

26 червня. Фінал

Додамо, що вирішальні матчі (матч за 3-є місце та фінал) відбудуться на центральному міському стадіоні – «Чорноморець», на якому свої матчі вітчизняної Прем’єр-ліги проводить однойменна місцева команда.

Тренерський штаб команди «Динамо» (U-15) визначився зі списком гравців, які будуть боротися за чемпіонство у своїй віковій групі. До заявки «біло-синіх» потрапили наступні 18-ть гравців:

воротарі – Владислав Закорський, Дмитро Косяков;

захисники – Тарас Дмитрук, Ілля Малишкін, Олександр Мельник, Олександр Сирота, Ярослав Снищук;

півзахисники – Богдан Білошевський, Костянтин Котов, Вадим Мащенко, Дмитро Рожко, Станіслав Сорокін, Георгій Цитаїшвілі;

нападники – Олександр Войтюк, Максим Духан, Євген Ісаєнко, Данило Сухоручко, Данило Ширіпа.

Про підготовку та настрій команди перед фінальним турніром ДЮФЛУ розповів тренер команди Олександр Ситник.

- Як команда готувалася до участі у фінальному турнірі ДЮФЛУ?

- Той час, який минув після завершення основної частини чемпіонату, намагалися присвятити розбору власних ігор та матчів за участю суперників по фінальній частині. Акцентували увагу на помилках, а в тренувальному процесі намагалися пояснити хлопцям, як уникнути їх у майбутньому. Вважаю, ми провели цей час продуктивно, й на сьогодні команда загалом готова – як фізично, так і тактично. Залишилося показати те, що вони вміють, на футбольному полі.

- Чи є травмовані футболісти серед ваших підопічних?

- В одній з останніх ігор на чемпіонат Києва пошкодження отримав нападник Максим Духан, але на сьогоднішній день його стан, за висновками лікарів, дозволяє тренуватися та грати без жодних обмежень. На жаль, поза грою залишається захисник Богдан Чуєв, але він уже протягом тривалого періоду має проблеми зі здоров’ям. Усі інші здорові й мають величезне бажання поборотися за чемпіонство.

- У попередні роки команди, які виходили до фінальної частини ДЮФЛУ, мали право залучити до своїх лав кількох виконавців з інших колективів, які не змогли посісти одне з перших місць на основній стадії змагань. Чи присутня подібна практика зараз?

- З минулого року подібної практики вже немає, й у фінальній частині команди грають тими же складами, що й у основній частині змагань.

- Що можете сказати про суперників по фінальному турніру – «Металіст», «УФК-Карпати» та «Торпедо-ВУФК»?

- Почнемо з львів’ян. Команда Львівського інтернату минулого року посіла друге місце, поступившись у фіналі донецькому «Шахтарю». Ми були присутніми на тому матчі, й я не сказав би, що «гірники» мали перевагу над суперником. Команда бойова, чим, загалом, завжди й славиться львівський футбол, дуже хороший настрій, футболісти з високою швидкістю тощо.

Із «Металістом» ми грали ще минулого року на основній стадії змагань. Команда технічна, намагається грати у короткий та середній пас. Подивилися записи кількох ігор харків’ян та відзначили для себе цікаві моменти. Та й сама назва, «Металіст», багато про що говорить – слабкою ця команда не може бути за визначенням.

Третій наш суперник, «Торпедо-ВУФК», наскільки мені відомо, раніше був таким собі фарм-клубом донецького «Олімпіка». Об’єднавши «Торпедо» та місцевий інтернат, вийшла доволі непогана команда. Нещодавно миколаївці грали зі столичним РВУФК – можу сказати, що хлопці намагаються грати у футбол, у складі є кілька цікавих виконавців.

Загалом, можу сказати, що до фінальної частини вийшли дуже хороші сильні команди, тому з усіма потрібно грати на повну силу та не робити собі жодних послаблень.

- Улітку минулого року до «Динамо» перейшов нападник Євген Ісаєнко. Судячи з результативності цього сезону (21 м’яч), йому доволі швидко вдалося влитися в команду?

- Це перспективний хлопець. Те, як Євген забиває та грає на команду, дуже радує. Хочеться, щоб він не зупинявся в розвитку та продовжував прогресувати. Він чудово знає про те, над чим потрібно працювати, й тут усе залежить лише від нього. Сподіваємося, що й надалі Євген буде забивати важливі м’ячі та приносити перемоги нашій команді.

- Минулого року у фінальній частині ваша команда поступилася «Шахтарю» у групі та посіла лише третє місце. У цьому сезоні динамівці вже двічі завдавали поразки «гірникам» – 5:0 та 3:2. Чи налаштовані взяти реванш за минулорічну поразку вже в Одесі та виграти омріяні золоті нагороди?

- На мій погляд, із чим погодилися й інші спеціалісти, минулого року по грі ми були найсильнішими у фінальному турнірі, але не вийшли до фіналу лише через власні помилки, хвилинне послаблення, що коштувало нам поразки від «Шахтаря» та золотих нагород, оскільки регламент турніру фактично не дає можливості виправити подібну осічку. Радує, що за рік, що минув, було видно по хлопцях, що вони хочуть довести, в першу чергу собі, що вони справді найсильніші та гідні першого місця.

- Вирішальні матчі – за 3-тє місце та фінал – відбудуться на стадіоні «Чорноморець». Можливість зіграти на цьому стадіоні стане додатковою мотивацією для хлопців?

- Звичайно, у цьому віці для хлопців важливо грати на стадіонах, які приймають матчі вітчизняної Прем’єр-ліги, відчувати його атмосферу тощо. Тому на таких аренах вони грають із подвійною енергією та завзяттям.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер