«Динамо» U-16 – чемпіон ДЮФЛУ сезону 2016/2017!

«Динамо» U-16 – чемпіон ДЮФЛУ сезону 2016/2017!

Нагадаємо, для запоріжців цей фінальний турнір став домашнім, адже всі його матчі проводилися на полях НТБ ФК «Металург». Фінальний матч відбувся на найбільшому стадіоні міста, який приймає ігри Прем’єр-ліги – «Славутич Арені».

Центральна трибуна стадіону була добряче заповнена – часто навіть матчі вищої ліги не збирають стільки глядачів. І за гучністю підтримка глядачів була більшою, аніж на багатьох матчах УПЛ, адже підтримували 16-річних футболістів не лише їхні одноклубники по ДЮСШ, але й найрідніші люди – батьки, родичі, друзі, оскільки для юнаків цей матч – найважливіший у році, відображення результату роботи протягом цілого сезону. Звісно, більшість глядачів уболівала за «Металург».

Втім, це аж ніяк не знітило київських динамівців, а навпаки – стимулювало діяти максимально зібрано та сконцентровано, чого якраз не вистачало під час матчу групового раунду, коли «біло-сині» поступилися «Металургу», віддавши запоріжцям перше місце в групі. Бажання динамівців довести випадковість тієї поразки було додатковим мотиваційним фактором.

Зі стартових хвилин саме команда Андрія Анненкова домінувала на полі, створюючи небезпечні моменти біля воріт суперників. Кілька нагод відзначитися на перших хвилинах мав Вікентій Волошин. Саме він став автором першого забитого м’яча. На 19-й хвилині Вікентій вистрибнув вище за всіх після навісу з кутового з лівого флангу та спрямував м’яч у ворота ударом головою з меж воротарського майданчика. М’яч полетів по центру, але голкіпер не втримав його у руках.

На 28-й хвилині Волошин уже асистував. Він бездоганно виконав навіс зі штрафного удару з правого флангу, на який відгукнувся Крістіан Біловар, влучно пробивши головою.

На самому початку другої половини зустрічі динамівці довели рахунок до розгромного. Завгородній виконав кутовий з лівого флангу, Біловар ледь помітним дотиком продовжив цей пас, а Волошин опинився у потрібний час у потрібному місці й практично на лінії воротарського замкнув цей навіс.

Лише за розгромного рахунку «біло-сині» дозволили супернику щось створити біля власних воріт. Ті у свою чергу заграли розкутіше та створили кілька небезпечних нагод, які, втім, не реалізували – на висоті був динамівський голкіпер Валентин Моргун. Підсумок гри – 0:3, «Динамо» U-16 – чемпіон України!

ДЮФЛУ. U-16. Вища ліга. Фінал

ДЮСШ «Металург» (Запоріжжя) – «Динамо» (Київ) -  0:3 (0:2)

23.06.2017. Запоріжжя. «Славутич Арена». 1000 глядачів

«Металург»: Зборщик, Смирнов, Даглас, Чалих, Хамаха (Кабанцов, 59), Мартинов (к) (Лапко, 55), Кабрель (Лазаренко, 48), Вишнивецький (Каведяєв, 47), Драмбаєв (Черевко, 65), Варяник, Черевко (Скочий, 61)

«Динамо»: Моргун – Хондак, Біловар, Пінчук, Ярош (Єфіменко, 80) – Гуров (к) – Бодня (Михайленко (70), Надольський, Завгородній (Шелест, 75), Шулянський – Волошин (Дероган, 55)

Голи: Волошин (19, 44), Біловар (27)

Безумовно, окрасою матчу став другий гол, забитий після красивого стандарту – навісу автора дубля Вікентія Волошина зі штрафного та ефектного удару головою Крістіана Біловара.

«Головний тренер знайшов, як нас підбадьорити, як вселити в нас емоції на останню гру сезону, - зізнався після матчу Крістіан. - Можна сказати, ми вклали своє життя у цю гру. Зараз група гравців буде переходити до «Динамо» U-19, тому тренер сказав нам, що шлях до  дорослого футболу для нас пролягає через цей матч. Під час тренувань багато працюємо над стандартними положеннями. Зараз у професійному футболі багато голів, я би навіть сказав більшість, забивається в результаті стандартів. Один стандарт може вирішити долю цілої гри. Ще перед грою я сказав хлопцям, як я святкуватиму гол, якщо заб’ю. Мій улюблений гравець – Жерар Піке, і він саме так святкує взяття воріт. У перерві тренер нам сказав, що головне – концентрація, простота, надійність у діях. Трибуни гнали суперників уперед, тож головне було не пропустити. І ми виконали установку».

***

Після гри відбулася урочиста церемонія нагородження переможців та призерів фінальної частини. Бронзові медалі дісталися «Дніпру», який у матчі за третє місце переграв донецький «Шахтар» - 4:1.

Окрім золотих медалей та Кубка чемпіонів України деякі динамівці були удостоєні індивідуальних нагород. Зокрема Валентин Моргун був визнаний найкращим воротарем турніру.

«Вважаю, що сьогодні ми теж перемогли заслужено. Цілий рік ми наполегливо працювали, тренувалися, і ось результат цих старань. Ми заслужено стали чемпіонами, кожен із нас протягом року старанно працював над собою. І це наша нагорода. На трибуни та підтримку суперників уваги не звертав. Потрібно до цього звикати, адже на професійному рівні часто буде доводитись під тиском трибун. Мої сейви у другому таймі? Вважаю, що я зробив те, що мав зробити. Дійсно, у другому таймі в мене було більше роботи, наші хлопці трохи втомилися. У першому, коли було більше сил, ми краще оборонялися, а по перерві давали супернику проводити свої атаки, трохи віддали ініціативу. Щодо вдалої гри на виходах – тренери нам перед кожною грою говорять, що гра на виході у динамівського воротаря має бути на першому місці. За свою індивідуальну нагороду я вдячний всій нашій команді – без хлопців її не було би».

А найкращий бомбардир команди Вікентій Волошин став найкращим гравцем фінальної частини.

«На цей матч ми дуже добре налаштувалися та продемонстрували на полі усі свої найкращі якості. Я вже звик до позиції центрального нападника, відчуваю себе тут комфортно. Після першого м’яча прийшла впевненість у діях, і далі все пішло добре. Ми дуже багато працювали, аби знову стати чемпіонами, і у нас це вийшло. Ми поступово набирали форму впродовж турніру, від першої гри до останньої. Тренер нам підказував, які компоненти слід покращити, ми це робили. Я вдячний команді, хлопці часто грали на мене, завдяки їх підтримці я отримав нагороду найкращого гравця. Позаминулого року я теж отримав приз найкращому гравцю, а торік був визнаний найкращим півзахисником».

Ще одним важливим підсумком успішного  для команди сезону стало те, що група гравців «Динамо» U-16 з наступного сезону вже гратиме за команду «Динамо» U-19. Це Крістіан Біловар, Данило Хондак, Максим Завгородній, Вікентій Волошин, Ярослав Надольський та Артем Шулянський.

Старший тренер «Динамо» U-16 Андрій Анненков підбив підсумок виступу своєї команди у фінальній частині ДЮФЛУ сезону 2016/2017.

- Це перша гра тут, у фінальній частині, у якій жоден гравець не випав із колективних дій. У нас у кожній грі були проблеми чи не по кожній позиції, хтось один не допрацьовував або не виконував установку на гру. А сьогодні всі виконали установку. І заміни підсилили гру, і всі, хто був на полі, зіграли так, як ми їх просили. Тим більше було важко знову грати проти команди, з якою зустрічалися зовсім недавно. Все одно хвилювання було присутнє, ми намагалися заспокоїти хлопців, і я бачу, що це нам вдалося зробити. Ми їх попереджали, що на них будуть налаштовуватися зовсім по-іншому, як на чемпіонів. Тим більше, ми нерівно виступали на цьому фіналі, дуже нерівно. У нас були важкі ігри, з грубими тактичними і технічними помилками. До фіналу нас багато чого не влаштовувало, але сьогоднішня гра дозволяє нам про ті помилки зараз не думати. Тим не менше, ми до них обов'язково повернемося і будемо виправляти.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер