»Динамо» (U-16): із Конотопа – зі «сріблом»

»Динамо» (U-16): із Конотопа – зі «сріблом»

Із 15-го по 17-те листопада в Конотопі (Сумська область) проходив міжнародний юнацький турнір. «Динамо» було представлено на ньому хлопцями 1996 р.н. Враженнями від турніру та результатів своїх підопічних поділився наставник команди Павло Невєров.

- У турнірі брали участь чотири команди – ми, «Шахтар», московський ЦСКА та місцевий «Шахтар», де були зібрані хлопці 1994, 1995 та 1996 р.н. Так склалося, що останні два тижні ми всі свої ігри в чемпіонатах України та Києва проводили на штучних полях (останній із них – 12 листопада у Кременчуці), а тут потрібно було грати на натуральному газоні. Звичайно, хлопцям необхідно було звикнути, на що практично не було часу.

Що стосується матчу з ЦСКА, яким ми відкривали участь у турнірі, то ми вже зустрічалися з цією командою на турнірі в Санкт-Петербурзі. У порівнянні з поєдинком, який ми проводили тоді, у складі суперника не приїхало кілька ключових виконавців, зате на перегляді були білорус та аргентинець. За якістю гри можу сказати, що наші хлопці зробили крок уперед. Ми володіли перевагою, не реалізували дуже багато моментів, зате у свої ворота пропустили два м’ячі. Після перерви практично не випускали ЦСКА зі своєї половини поля, і все ж таки змогли звести матч до нічиєї – дублем відзначився Олександр Куканьков.

Після цього поєдинку, який проходив за несприятливих погодних умов, ми відправили додому шістьох футболістів, які захворіли та отримали ушкодження. У підсумку на два наступні матчі в нас залишилося десять польових гравців та два воротарі. Місцевий «Шахтар» ми без проблем обіграли й у такому складі (5:0), а от на фінал із донецьким «Шахтарем» для перестраховки довелося довикликати двох хлопців. У цьому матчі ми доволі швидко пропустили – суперник, обігравши «на стрічці» відразу двох наших захисників, спрямував м’яча до воріт. Буквально за п’ять хвилин рахунок став рівним – у результаті багатоходівки з правого флангу м’яч було доставлено Любку, воротар із його ударом з півкола перед штрафним майданчиком впорався, а Крилюк опинився першим на добиванні. Наприкінці першого тайму «Шахтар» знову вийшов вперед, реалізувавши пенальті. Про другий тайм особливо говорити немає про що – «гірники» зробили заміни, ми ж такої можливості не мали. За підсумками цього матчу, як і турніру в цілому, можу сказати, що ми вже йдемо із «Шахтарем» пліч-о-пліч.

Фінальний поєдинок, як і матч із місцевою командою, ми проводили в наступному складі: Солдатенко, Нестеренко, Лук’янчук, Деменко, Норенков, Ориховський, Яровий, Любко, Книш, Крилюк, Душин.

Динамівці були відзначені в тому числі й індивідуальними нагородами. Так, приз найкращому півзахиснику дістався Павлу Ориховського, а найкращим бомбардиром турніру став Тітус Крилюк (3 голи).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер