«Динамо» U-16 – у фіналі ДЮФЛУ!

«Динамо» U-16 – у фіналі ДЮФЛУ!

Практично в кожному матчі фінального турніру динамівці активно розпочинають гру, намагаючись повести в рахунку вже в дебюті зустрічі. Не став винятком і поєдинок проти BRW BIK. Підопічні Сергія Беженара овідразу організували цілу низку атак ворота волинян, які явно не чекали такого розвитку подій.

Провівши кілька пристрілок, рахунок у матчі було відкрито. Ростислав Тарануха скористався помилкою воротаря Германа Улянюка, який не зміг зафіксувати м'яча, і з кількох метрів спрямував його в порожні ворота. Буквально в наступній же атаці рахунок у матчі ледь не було подвоєно. Настирливий Тарануха втік у воротарському майданчику від опонента й без перешкод замикав фланговий простріл. На жаль, м'яч влучив у захисника, який своєчасно зайняв місце в куті воріт.

До середини тайму гра поступово вирівнялася, волинянам вдалося налагодити контроль м'яча. На 21-й хвилині чудовий удар зі штрафного з 25-ти метрів вдався Олексію Зінкевичу. М'яч, оминувши динамівську «стінку», влучив у поперечину воріт Володимира Маханькова.

На боці динамівців була більш висока організація гри та рівень майстерності. У захисті надійність виходила від капітана Сергія Чоботенко, який повернувся до складу, активно на своїх флангах діяли захисники Роман Меть та Богдан Михайличенко. До слова, Михайличенко отримав у матчі від арбітра жовту картку, що стала для нього на турнірі другою. Тепер у фіналі тренерам доведеться вирішувати, кого випустити замість Богдана на лівому фланзі захисту.

У класичному динамівському стилі наші футболісти провели контратаку на 57-й хвилині, в якій Владислав Сотник пройшов флангом, змістився до центру та завдав підступного удару. У цьому епізоді вище за будь-які похвали зіграв голкіпер. Побував у другому таймі м'яч у воротах BRW BIK, але арбітр взяття скасував, угледівши секундою раніше вихід м'яча за межі поля.

Наприкінці зустрічі позначилася втома гравців, які проводили другу зустріч тривалістю 80 хвилин за два дні. Наставнику «Динамо» завдяки вчасно проведеним замінам вдалося підтримувати високі швидкості, активно виглядав висунутий на вістрі атаки нападник Дмитро Заїкін. За десять хвилин до фінального свистка його класний удар парирував Улянюк, а Артема Ковбасу, який побіг до м'яча, в останній момент випередив захисник.

Наприкінці матчу гравці BRW BIK, зібравши в кулак останні сили, пішли в атаку. Небезпечних моментів не створили, але заслужили на оплески й повагу глядачів. Динамівці намагалися зловити суперника в контратаках і, як мінімум, двічі могли досягти успіху в цьому. Тим не менш, на табло залишилися цифри 1:0 – заслужена й упевнена перемога шістнадцятирічних динамівців.

Сергій Беженар, старший тренер «Динамо» (U-16):

- Можу відзначити дуже хорошу й організовану гру з боку BRW BIK. Хочу сказати, що грати кожен день – важко. Сьогодні на перше місце вийшла самовіддача хлопців. У цьому компоненті в мене ні до кого немає претензій, за що їм дуже вдячний. Була установка активно почати гру. Створили моменти, забили один м'яч, хоча могли й більше. У лінії атаки ми провели кілька замін. Приймали рішення, виходячи від суперника, його сильних та слабких якостей. Плюс, за великої кількості ігор доводиться варіювати складом, давати відпочинок гравцям. Будемо намагатися відновити сили перед фінальним матчем, у запасі є день відпочинку. Але зробити це буде непросто, адже провести за тиждень п'ять ігор важко навіть для сформованих футболістів. Із накопиченням втоми пов'язую й нашу низьку реалізацію моментів. На грі в захисті позитивно позначилося повернення Сергія Чоботенка. Про це говорить факт, що практично нічого створити біля своїх воріт супернику ми не дозволили.

Роман Меть, захисник «Динамо» (U-16):

- Вважаю, результат закономірний. Ми створили багато моментів, забили швидкий гол. Коли суперник володів ініціативою, проводили хороші контратаки. Прикро лише, що не змогли їх реалізувати. У нас є проблема у грі на завершальній стадії. Працюємо над нею на тренуваннях, удосконалюємо майстерність. Важко проводити чотири матчі за п'ять днів. Всі проти сильних суперників, не маючи права на послаблення. Накопичується втома, не вистачає сил. У другому таймі тренер сказав зосередитися на своїй зоні, більше уваги приділяти нападникам. У фіналі хочу зіграти проти «Шахтаря». Взяти реванш за поразку в групі та виграти золоті медалі.

Фінальний турнір ДЮФЛУ (U-16). Півфінал


05.07.2013. с.Поляна. 250 глядачів

BRW BIK (Володимир-Волинський) – «Динамо» – 0:1 (0:1)

BRW BIK: 1.Улянюк, 20.Заторський, 15.Кохман, 5.Якимчук, 18.Тимчик, 10.Мельник (к), 8.Зінкевич, 17.Климчук (19.Момот, 79), 11.Бугай, 14.Полетій, 7.Петров.

«Динамо»: 33.Маханьков, 2.Чоботенко (к), 22.Демиденко, 16.Меть, 4.Михайличенко, 15.Воробець (8.Масалов, 64), 11.Ковбаса, 19.Лапа (6.Шепелєв, 41), 7.Семенов (18.Сотник, 51), 20.Тарануха (14.Сентябов, 36), 21.Щебетун (9.Заїкін, 41).

Гол: Тарануха (13).

У другому півфіналі донецький «Шахтар» переміг маріупольський «Іллічівець» 2:1.

Фінал турніру ДЮФЛУ (U-16), в якому зустрінуться «Динамо» та «Шахтар», відбудеться в неділю, 7 липня, у с.Поляна.

Початок о 11:00.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер