«Динамо» U-16 вийшло до півфіналу Зимового Кубку ДЮФЛ

«Динамо» U-16 вийшло до півфіналу Зимового Кубку ДЮФЛ

У суботу, 2 березня, в Одесі відбувся другий чвертьфінал зимового Кубку ДЮФЛ між місцевим «Чорноморцем» та «Динамо». У першій грі в Києві біло-сині не мали з одеситами жодних проблем, перемігши 4:0, проте вже зі старту матчу-відповіді нічого не говорило про те, що на полі грали різні за класом команди.

«Чорноморець» явно виконав роботу над помилками, і суперники розпочали матч на рівних. Кияни не могли пройти пресинг одеситів у середній лінії і вкрай рідко організовували доставку м’яча до штрафного суперників. Утім, і створити щось суперникам динамівці теж до певного часу не дозволяли. Лише на 22-й хвилині у «Чорноморця» відбувся перший на дві команди удар у напрямку воріт.

На 27-й хвилині м’яч уже після кутового у «Динамо» влучив у поперечку воріт Ступака, проте це стало не наслідком удару гостей, а помилкою голкіпера. У динамівців перший удар у площину відбувся аж на 30-й хвилині, коли після обрізки одеситів під ближню стійку пробивав Волошин – голкіпер перевів на кутовий. Кінець тайму залишився за «Чорноморцем», у складі якого виділявся хавбек Максим Бішляга, завдяки якому господарі мали два поспіль небезпечні моменти на 33-й та 34-й хвилинах, проте надійно грав Фастов. На 42-й хвилині непоганий випад по правому флангу вдався вже «Динамо», проте сильному удару Закружного забракло точності.

Після перерви кияни стали грати проти вітру, «Чорноморець» ще більше додав у пресингу на чужій половині, і гостям стало ще важче будувати власні атаки. Не буде перебільшенням сказати, що більш мотивовані розгромом у столиці юні гравці «Чорноморця» провели другий тайм значно краще за суперника. На щастя, сьогодні був чудовий день у нашого голкіпера Фастова, який неодноразово рятував свою команду у другому таймі. У заключні 10 хвилин матчу вже нікому не вдавалося нічого – команди відверто догравали.  

Фінальний свисток рефері зафіксував рахунок 0:0 – динамівці перетерпіли у непростому матчі в Одесі, зберегли рахунок 4:0 і вийшли до півфіналу. Нехай і не за найкращої своєю гри.   

Сергій Процюк, тренер «Динамо»:

- Ми намагалися не пресингувати суперника, віддали їм ігрову територію - для того, щоб у нас був простір, контроль м’яча. На жаль, те, що ми просили гравців, – нічого не було виконано.

Контролю м’яча не було. Кожна третя-четверта передача приводила до втрати. Ми не могли комбінувати, не маючи володіння. Так, були час від часу певні моменти у нас, коли ми після флангових передач доставляли м’яч до штрафного суперника і могли забити. Але загалом - наша гра сьогодні не вдалася, якщо ми говоримо саме про комбінаційну складову.

Так, це можна пояснити погодними умовами певною мірою, був сильний вітер – але все одно це не виправдання тій грі, яку ми показали.

- Здалося, що слабке місце команди – саме середня лінія…

- Кажуть – покажіть мені ваш півзахист, і я скажу, яка у вас команда. У нас було дуже мало контролю м’яча, знову ж таки. Коли ми погано комбінуємо, то не можемо нічого створити попереду. Усе взаємопов’язано. Тому і така сіра гра була сьогодні з нашого боку…

- Артему Фастову сьогодні треба віддати належне?

- Так, якщо вже переходити на особисті, то справді Артем сьогодні був найкращим у нашій команді. На жаль, у порівнянні з іншими – він виконав свою роботу на п’ять із плюсом. Решта хлопців сьогодні не виконала завдання на гру, і вони самі це усвідомлюють. Це була не та гра, від якої можна було отримувати задоволення – нам тренерам, самим гравцям та вболівальникам.

- Що скажете про півфінал?

- Ми хочемо, щоб нам випав сильний суперник. Тоді буде видно, як ми підготувалися. Хочеться дивитися на команду з хорошим суперником. Такі ігри потрібні для зростання наших футболістів. Побачимо, хто нам випаде. Сподіваюсь, наступного разу вже будемо показувати гідну гру в плані креативу.

- Зараз ваша готовність може вимірюватися в певних цифрах?

- Ми точно ще не готові. Я думаю, ми навіть на 70% поки що не готові повністю витримувати матч. Підготовка триває, перша гра у нас лише 13 квітня – час ще є. Тренувальний процес продовжується, хлопці під навантаженнями. Гадаю, усім важко, але ж треба терпіти. Будемо працювати і покращувати нашу гру!   

02-03-19, Зимовий Кубок ДЮФЛ. 1/4 фіналу, гра-відповідь

«Чорноморець» U-15 – «Динамо» U-16 - 0:0 (перший матч – 0:4)

«Динамо» U-16 (стартовий склад): Фастов, Король, Боль (к), Пусь, Базілєєв, Баранюк, Скрипник, Березанський, Волошин, Закружний, Попов.

«Чорноморець» U-15 (стартовий склад): Ступак, Граждан, Мельничук (к), Гриньків, Доброван, Василенко, Бешляга, Махорін, Вислоцький, Мельниченко, Колодежний.

Арбітри: Філон Олександр (головний арбітр), Уманець Дмитро, Дойчев Петро (асистенти).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер