«Динамо» (U-17) – переможець турніру пам'яті Михайла Комана!

«Динамо» (U-17) – переможець турніру пам'яті Михайла Комана!

У турнірі взяли участь п'ять команд футболістів 1998 року народження: ДЮСШ-15 (Київ), «Моноліт» (Київ), РВУФК (Київ), «Шахтар» (Донецьк) та «Динамо» (Київ). Команди грали за коловою системою, а переможець визначався за загальною кількістю набраних очок. Динамівці перемогли перших трьох суперників, не пропустивши жодного м'яча.

«Динамо» – РВУФК – 1:0

«Динамо» – «Моноліт» – 4:0

«Динамо» – ДЮСШ-15 – 5 0

Напередодні матчу четвертого туру «Динамо» – «Шахтар» турнірна ситуація склалася таким чином, що нашу команду, яку очолюють відомі в минулому футболісти, а зараз уже досвідчені тренери Юрій Дмитрулін та Артем Яшкін, для підсумкового першого місця влаштовувала й нічия, а донеччанам необхідна була лише перемога. Грали команди два тайми по 40 хвилин кожен.

«Динамо» – «Шахтар» – 1:1

«Динамо»: Герасименко, Козачок, Мазур, Єдинак, Бабан, Смиченко (Косовський, 55), Козак, Мочуляк (Апостолюк, 65), Терещенко (Алєксєєв, 50), Симчо, Єсип (Лісовий, 55).

Голи: Мочуляк (14, з пен.) – №10 (24).

Вилучені: Єдинак (72) – №7 (65).



Обидві команди розпочали гру доволі активно, й уже в першій чверті першого тайму донеччани були змушені порушувати правила у своєму штрафному майданчику проти Рената Мочуляка – арбітр без роздумів вказав на «позначку». Одинадцятиметровий удар чітко реалізував постраждалий, вивівши свою команду вперед.

Тим часом пристрасті на полі зростали. Арбітр навіть хотів вилучити тренера «Шахтаря», який надто активно висловлював свою незгоду з деякими його рішеннями, але, враховуючи товариський статус турніру, спільними зусиллями вдалося домовитися, щоб він залишився зі своєю командою, але поводився стриманіше та спокійніше.



Незабаром гості зрівняли рахунок, скориставшись помилкою динамівців у захисті. Увірвавшись до штрафного майданчика, десятий номер гірників спрямував м'яча низом у дальній від воротаря кут воріт. Це лише додало киянам завзяття: чудово пройшов двох суперників Мочуляк та прострілив до штрафного майданчика на Артема Козака, який із вигідної позиції пробив трохи вище воріт. Не менш небезпечними були й атаки «Шахтаря», але в завершальній стадії гравцям не вистачало влучності.

Ледь розпочався другий тайм, донеччани мало не вийшли вперед: після чергової атаки м'яч поцілив у поперечину, від неї – у гравця, й залетів у ворота! Але миттю раніше асистент арбітра зафіксував офсайд. У відповідь небезпечно по воротах пробивали Симчо, але під його удар кинувся захисник, Алєксєєв, Апостолюк, Лісовий. Останній взагалі технічно обіграв трьох суперників, але воротар після його удару забрав м'яча. Ефектно в падінні через себе пробивав захисник Мазур – поруч зі стійкою.

Загалом, гра вийшла доволі жорсткою, в середині другого тайму «Шахтар» залишився в меншості. А за п'ять хвилин арбітр вирівняв склади, вилучивши Назара Єдинака за фол проти голкіпера. Як водиться, останні хвилини виявилися нервовими та напруженими. Неабияку реакцію продемонстрував воротар Герасименко, зреагувавши на удар впритул та відбивши м'яча на кутовий, а ще одного разу дуже вдало зіграв на виході. У підсумку – бойова нічия, яка дозволила динамівцям посісти перше місце.



На другому місці фінішував київський РВУФК, а на третьому – «Шахтар».

На церемонії нагородження напутні слова сказав директор ДЮФШ «Динамо» імені Лобановського Олександр Іщенко, розповівши присутнім про Михайла Михайловича Комана та побажавши успіхів учасникам. Окрім медалей та кубків, які отримали переможці, на церемонії нагородження були визначені найкращі гравці в різних номінаціях. У складі динамівців приз найкращого захисника дістався Мирославу Мазуру, а найкращим півзахисником названо Віталія Симчо.

Світлана Полякова

Фото А.Куцан

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер