«Динамо» (U-17) посіло друге місце на турнірі А.Гаваші

«Динамо» (U-17) посіло друге місце на турнірі А.Гаваші

Тим часом інші учасники змагань цієї вікової групи, а також команди U-15, які раніше завершили свої ігри, спостерігали за перебігом зустрічі з трибун. І їм було на що подивитися: динамівці на перших хвилинах провели кілька стрімких атак. Спочатку Зубков пройшов лівим флангом, на швидкості обіграв суперника, проте після удару Ярмоленка м’яч на кілька сантиметрів розминувся із ближньою стійкою. А згодом після чергового навісу з правого флангу у складній ситуації вдалося дотягнутися до м’яча Зубкову та переправити його в площину воріт – воротар на місці. Знову головою замикав передачу Зубков – м’яч опустився на сітку зверху. Кілька разів непогано пробивав головою після подач від кутової позначки Мазур – вище воріт. Як видно, наша команда володіла ініціативою, мала як територіальну перевагу, так і за створеними моментами. Проте ані ці можливості, ані моменти, які пізніше були в Ібадова та Ярмоленка, не призводили до взяття воріт.

У перерві глядачі змогли насолодитися виступом творчого колективу Ужгорода, а відразу після цього відбулося нагородження подяками ветеранів, які грали разом із видатним закарпатцем Андрієм Гаваші. Серед них був і багаторічний капітан «Динамо» Василь Турянчик. Призи отримали й представники ЗМІ, які активно висвітлювали турнір на честь А. Гаваші. Було відзначено подяками за підготовку полів та допомогу в організації та проведення турніру тих, хто активно цим займався.

Тим часом у перерві динамівські тренери провели лише одну заміну, також Ярмоленко з флангу півзахисту перейшов до центру захисту. А Минда, який з’явився на полі, ледь не став автором першого гола в матчі, коли замикав ближню стійку, але якимось дивом м’яч знову опинився у воротаря. Після цього спрацювало відоме футбольне правило, відповідно до якого динамівці пропустили. Нападник київської ДЮСШ вийшов віч-на-віч із воротарем, Санжаревський порушив правила, за що отримав вилучення, а його команда – пенальті у свої ворота. Одиннадцятиметровий удар чітко реалізував №18. Та навіть у меншості підопічні Дмитруліна та Яшкіна продовжували атакувати.

Як Терещенко не поцілив у площину воріт, коли головою перекидав воротаря, просто незрозуміло. Ярмоленко чудовим діагональним пасом знайшов Минду, вивівши того на вільний простір, але він зміг заробити лише кутовий. А після подачі від кутової позначки час було говорити про фатальне невезіння, коли захисники якимось дивом винесли м’яча, який мав опинятися у сітці. Незрозуміло, чому невпевнено завершував атаку Терещенко, перебуваючи на перспективній позиції. Відзначимо, що останні 15 хвилин матчу наша команда грала у три захисники, зосередившись на чужих воротах. Але зрівняти рахунок так і не вдалося. Тож, у підсумку, «Динамо» U-17 на першому міжнародному турнірі Гаваші посіло другу сходинку.

Завершилися змагання урочистою церемонією нагородження переможців та учасників. Голова Закарпатської обласної федерації футболу Михайло Ланьо перш за все вручив почесну грамоту та орден за заслуги винуватцю свята Андрію Гаваші. Потім вони разом із головою Федерації футболу Ужгорода Віктором Качуром та іншими почесними гостями нагородили безпосередніх учасників турніру.

У віковій групі U-15 місця розподілилися наступним чином:

1. «Динамо» (Київ)

2. «Волинь»

3. «Говерла»

4. СДЮСШОР-00

5. Академія Ньїредьхаза

6. «Говерла-01»

У віковій групі U-17 підсумкова турнірна таблиця виглядає наступним чином:

1. ДЮСШ-15 (Київ)

2. «Динамо» (Київ)

3. СДЮСШОР-98

4. ФК «Дніпропетровськ»

5. «Волинь»

6. «Говерла»

7. Академія Ньїредьхаза

8. СДЮСШОР-99

В обох вікових групах оргкомітетом було визначено найкращих гравців. Серед динамівців найкращим голкіпером U-15 став Дмитро Косяков, найкращим бомбардиром було визнано Вадима Мащенка, найкращий гравець – Євген Ісаєнко. А у віковій групі U-17 найкращим захисником став Владислав Дубинчак. 

- По-перше, не вистачило серйозного ставлення до гри – до початку матчу поєдинок ніхто не виграє, – не приховував свого незадоволення Артем Яшкін. – Якщо чесно, це просто розслабленість та недооцінка суперника. Багато футболістів зіграли не на повну силу. Те, що результатом ми незадоволені, це безперечно. Що стосується гри, вона начебто була непоганою. Це буде уроком хлопцям, що потрібно грати на перемогу в кожному поєдинку. Якщо турнір стане традиційним, ми би із задоволенням їздили сюди, адже це чудова підготовка до чемпіонату України – краще брати участь у турнірі, ніж просто тренуватися. Після повернення до Києва у хлопців буде день-два вихідних, а потім поновляться тренування, будемо готуватися в робочому режимі.

- Ми виходили на поле грати у свою гру, створили багато моментів, просто не вдалося їх реалізувати, замість цього самі пропустили прикрий гол, – вважає воротар Вадим Санжаревський. – Напевно, підвела реалізація та трохи не вистачило успіху. У моменті з вилученням гравець прокинув м'яча, я відчував, що стелитися не потрібно, хотів спласуватися, він пробіг повз мене. Можливо, я його й зачепив, але мені здалося, що він сам у мене врізався. Але навіть після того, як ми залишилися в меншості, в нашій грі нічого не змінилося. Все одно більше пресингували, але суперник усією командою став біля своїх воріт, і ми не змогли відігратися. Грали добре, звичайно, хотіли перемогти. Але що поробиш, будемо надалі працювати.

- Думаю, по грі було видно, що ми були сильнішими та виглядали значно краще, – оцінив поєдинок найкращий захисник турніру Владислав Дубинчак. – Не вдалося використати моменти, підвела реалізація, й так сталося, що пропустили. Такі матчі дуже прикро програвати. Загалом, на турнірі, вважаю, наша команда показала хорошу гру, не враховуючи зустріч із угорцями. Та й я, якщо отримав приз найкращому захиснику, значить, зіграв непогано. Думаю, під час підготовки до чемпіонату краще брати участь у таких турнірах, грати, отримувати досвід, ніж проводити звичайні тренування.

Турнір на честь А. Гаваші (U-17). Фінал

23.08.2014 р. Ужгород, стадіон «Спартак», 300 глядачів

«Динамо» – ДЮСШ-15 (Київ) 0:1 (0:0)

«Динамо»: 30. Санжаревський, 8. Бабан (21. Радченко, 73), 3. Єдинак (2. Минда, 41), 16. Мазур, 4. Дубинчак, 11. Ібадов (17. Корчебний, 64), 15. Козак, 5. Смирний (1. Кобель, 58), 7. Ярмоленко, 13. Апостолюк (20. Винниченко, 54), 14. Зубков (22. Терещенко, 64).

Вилучений: Санжаревський (57).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер