U-19. 15-й тур. «Динамо» – «Скала» – 2:0 (+ ВІДЕО)

U-19. 15-й тур. «Динамо» – «Скала» – 2:0 (+ ВІДЕО)

У нинішньому сезоні «Динамо» в двох матчах не змогло переграти «Скалу» (2:2 у Києві та 1:2 у Стрию), тож перемогти у звітному матчі та в хорошому настрої піти у відпустку для динамівців було вкрай важливо.

Матч проходив на штучному полі заміської бази в Кончі-Заспі, оскільки натуральні вирішили поберегти під сніговим покривом. Незважаючи на те, що робітники бази зробили все можливе, розчистивши газон, усе одно футболісти спочатку діяли невпевнено, ковзаючи по полю.

Напевно, саме цим можна пояснити невелику кількість моментів, які команди створили на двох у першому таймі. Господарі, хоч і володіли ініціативою, довго не могли підібратися до володінь суперника. Активними були Приймак та Книш, які й організували перший момент у матчі на 12-й хвилині. Владислав відібрав м’яча на своїй половині поля, віддав пас наліво на Данила, той пройшов до лицьової та відкотив сферу назад, на лінію штрафного майданчика – удар Приймака у дотик був хорошим, але воротар зреагував, відбивши м’яча на кутовий.

У середині тайму гості доволі несподівано ледь не повели в рахунку. Після незлагоджених дій захисників «Динамо» Квич вискочив віч-на-віч із Солдатенком, намагався перекинути голкіпера, але Вадим руками дістав високо спрямований м’яч. Цей момент став єдиним для стриян до перерви, а от кияни мали ще кілька непоганих можливостей, аби повести в рахунку.

Так, знову Книш (No.10, на фото) опинився на ударній позиції, але вийшовши до воріт під гострим кутом по місцю лівого інсайду, пробив повз дальню стійку. Ще два моменти для ударів мав Нечай, але обидва рази під м’яч вчасно кидалися захисники й ліквідовували небезпеку.

За такої гри хто першим забиває, той отримує неабияку перевагу. Більше пощастило саме динамівцям. На 56-й хвилині воротар «Скали», який до цього діяв безпомилково, парирував перед собою удар Книша з-за меж штрафного майданчика, а Щебетун, опинившись першим на добиванні, пішов убік від лежачого голкіпера й поцілив у кут воріт.

Відразу шикарний момент, аби подвоїти перевагу, мав Нечай, але опинившись сам-на-сам із воротарем, Ігор пробив (щоправда, через рикошет) повз ворота.

Згодом ледь не покарав господарів за подібне марнотратство Квич, який обіграв кількох захисників «Динамо» у штрафному майданчику та пробив у стійку. Динамівці висновки зробили правильні, й за кілька хвилин подвоїли рахунок – швидка атака завершилася ударом Таранухи, який у падінні замкнув зручний простріл Ковбаси.

Таким чином, здобувши перемогу в останньому турі, «Динамо» із 22-ма очками (7 перемог, 1 нічия, 4 поразки, різниця м’ячів – 33:10) посіло у своїй групі друге місце, пропустивши вперед лише львівські «Карпати» (30 очок). Навесні на динамівців чекають матчі у групі «1», в яких кияни поборються за чемпіонські нагороди.

Чемпіонат U-19. 15-й тур

26.11.2014. Конча-Заспа. УТБ «Динамо». 50 глядачів

«Динамо» – «Скала» (Стрий) – 2:0 (0:0)

«Динамо»: 1.Солдатенко, 4.Дубінчак, 2.А.Нестеренко, 3.Чоботенко (к), 18.Тимчик, 11.Нечай (7.Тарануха, 68), 5.Приймак (9.Яровой, 77), 10.Книш (14.Ковбаса, 56), 6.Шепелєв (13.Норенков, 87), 8.Оріховський, 16.Щебетун (17.Шарило, 73).

«Скала»: 55.Фіяло, 69.Баранов, 3.Мись (к, 77.Михалюк, 80), 13.Заїменко, 4.Заторський, 44.Товстопят (17.Павелко, 66), 11.Маляренко, 8.Нистирюк (31.Воробець, 56), 27.Корчемкін (99.Заїченко, 69), 88.Заїкин (14.Мельник, 61), 9.Квич.

Голи: Щебетун (56), Тарануха (77).

Попереджений: Заторський (38).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер