«Динамо» (U-10): у Швейцарії лише п'яте місце

«Динамо» (U-10): у Швейцарії лише п'яте місце

Днями в Швейцарії завершився міжнародний дитячий турнір, який вже другий рік поспіль організовує всесвітньо відома компанія «Zepter». У ньому брала участь і команда динамівських хлопців 1998 року народження.

Всього за перше місце змагалися 16 колективів, які були розділені на чотири групи по чотири команди в кожній. Серед них достатньо багато гучних імен: «Брондбю» (Данія), «Евертон» (Англія), «Славія» (Чехія), «Барселона» (Іспанія), «Рапід» (Австрія), «Грассхоппер» (Швейцарія), «Динамо» (Загреб, Хорватія), «Фулхем» (Англія), «Зеніт» (Росія) та інші.

Київські динамівці змагалися в групі «В», але, зігравши всі три матчі внічию, вимушені були задовольнитися боротьбою за 5-8 місця, в якій, здобувши перемоги над трьома суперниками, наші юні футболісти фінішували на п'ятому місці. Переможцем же турніру стали одноклубники динамівців із Загреба, які обіграли угорську «Далнокі Академію», – 2:0.

Розповісти про враження від турніру ми попросили старшого тренера дитячо-юнацької футбольної школи «Динамо» ім. В. В. Лобановского Анатолія Крощенко:

- Компанія «Zepter» збирається проводити ці змагання щорічно, до випуску юних футболістів у віці 18 років з тим же складом учасників. Виняток становитиме тільки наступний рік. Найпривабливіше в цих змаганнях – дуже широка географія. Також важливим моментом є той факт, що організація взяла на себе всі витрати, включаючи транспортні, а також проживання та харчування. Матчі проходили на базі, яка знаходиться в 30 кілометрах від Цюриха.

На турнірі ми виступали в групі «В», де зайняли друге місце. За путівку до півфіналу билися з командою «Далнокі Академія» (Угорщина), тривалий час вели в рахунку, але на останній хвилині через фатальну помилку воротаря, який закинув м'яча в свої ворота, угорці зрівняли рахунок, і ми поступилися в серії пенальті. А так би грали в четвірці найкращих, де могли зайняти вище місце.

Я б сказав, що це турнір для витривалих. Хлопцям доводилося грати по три матчі на день, та й умови проживання були «спартанськими». Гадаю, нас підвели перші нічиї. Вся складність полягала в тому, що в Швейцарії команди грали за своїми правилами, без положення «поза грою», а при ударі від воріт заборонено, щоб м'яч перетинав середню лінію. Тому стартові поєдинки і вийшли для нас трохи нервовими. А коли хлопці звикли й освоїлися, почали всіх обігрувати.

Пропонуємо вашій увазі всі результати матчів юних динамівців:

Груповий турнір

«Динамо» (Київ) – «Динамо» (Мінськ) – 0:0
«Динамо» (Київ) – «Рапід» (Відень) – 1:1
«Динамо» (Київ) – «Далнокі Академія» (Угорщина) – 2:2 (по пенальті до півфіналу пройшла команда «Далнокі»).

Матчі за 5-8 місця

«Зеніт» (Санкт-Петербург) – «Динамо» (Київ) – 0:3
«Динамо» (Київ) – «Рапід» (Відень) – 2:0
«Дуйсбург» – «Динамо» (Київ) – 1:2

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер