»Динамо» (U-12): обігравши «Мілан», сил не залишилося

Динамівці після фінального матчу

У ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського час участі в міжнародних турнірах. Спочатку команда U-15 повернулася з перемогою з Санкт-Петербурга, а на початку вересня молодші динамівці (U-12) посіли друге місце на представницькому турнірі в Угорщині.

Наша команда потрапила до групи «В», компанію їй склали одноклубники із Загребу (Хорватія), «Тренквалдер» (Австрія) і «БЕТА Сараєво» (Боснія і Герцеговина). До групи «А» потрапили італійський «Мілан», «Олімпія» (Словенія), «Вашаш» (Угорщина) та «Інтер» (Азербайджан).

- У перший день ми грали три матчі на великому полі, - розповідає тренер динамівців Олег Крисан. – Для нас це було новим, оскільки раніше всі матчі хлопці грали на півполя. На газон стандартних розмірів ми будемо переходити тільки наступного року. Тому, звичайно, їм було дуже важко, та ще й погода спекотна. Ігри тривали два тайми по 20 хвилин. Груповий етап наша команда розпочала з перемоги, обігравши з мінімальним рахунком 2:1 боснійців (голи забили Михайленко і Костишин). У другому турі поступилися хорватам, які в результаті стали переможцями турніру, 0:1, а в останньому матчі з таким же рахунком обіграли австрійців. Гол забив Задумін.

Таким чином, набравши шість очок і посівши друге місце, підопічні Олега Крисана вийшли до півфіналу, де на них чекав грізний «Мілан». Поєдинок вийшов напруженим і непоступливим.

- Ми почали матч дуже рано, о 8.30 ранку, - згадує Олег Петрович. – У своїй команді я б виокремив центрального захисника Романа Метя, який добре зіграв у підстраховці, в єдиноборствах. Основний час переможця не виявив. У серії післяматчевих пенальті сильнішими виявилися динамівці – 5:4!

Оскільки в другому півфіналі загребське «Динамо» більш ніж упевнено переграло «Олімпію» 5:0, у фінальному поєдинку київським динамівцям довелося знову зустрітися з хорватами. У динамівському «дербі» сильнішими виявилися балканці – 2:0.

- Чесно кажучи, після цього у нас не залишалося жодних сил, ані фізичних, ані моральних, - продовжив наставник «Динамо». – Всі емоції були витрачені на перемогу над «Міланом». Тому особливої конкуренції хорватам ми не склали. Окрім срібних медалей і красивого кубка наша команда здобула індивідуальну нагороду – найкращим воротарем визнано Володимира Маханькова.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер