»Динамо» (U-12) зіграло у Франції

»Динамо» (U-12) зіграло у Франції

У Франції завершився масштабний міжнародний турнір, який проводиться щорічно серед дітей. Цього разу в ньому брали участь 13-річні футболісти, загалом 72 команди з різних країн. Вони були поділені на 8 груп по 9 команд у кожній.

Примітно, що динамівці були представлені командою на рік молодшою, але це не завадило підопічним Олега Хвої показати високий результат. Із восьми матчів вони виграли п’ять, один звели внічию і двічі програли. Змагання проходили в різних містечках, наші хлопці грали в Плогастелі, а, окрім місцевої команди, компанію в групі їм склали французькі US Le Pecq, "Ліон", Pays de Liffre, школа "Ванн", "Санта-Катарина" (Буенос-Айрес, Аргентина), "Відар" (Ставангер, Норвегія) і "Циміалоньяфі" (Мадагаскар).

Детальніше про виступ юних динамівців розповів їхній тренер Олег Хвоя:

- Це справді серйозний щорічний турнір, я би навіть сказав цілий фестиваль "Пломелін". Але так називається лише його фінальна частина. А перед цим проходить відбірковий турнір. До наступного етапу виходять по дві команди з групи, а потім, відповідно до сітки, перше місце грає стиковий матч із другим, а друге - з першим. Після цього переможці розігрують між собою 1-8 місця, а програвші – 9-16. Ми посіли 4-те місце у групі, і, хоча не вийшли до фінальної частини, боролися до останнього.

Враховуючи те, що наші хлопці були на рік молодшими, ніж суперники, результат вважаю хорошим. Найсильнішими були "Ліон", команда з Мадагаскару і школа "Ванн". Останніх ми обіграли 1:0, а вони в результаті посіли друге місце в нашій групі й обіграли свого суперника у стиковому матчі. Африканцям, щоправда, програли з таким же рахунком, але це сталося через упередженість суддів. "Ліону" ми поступилися з більшим рахунком, але рахунок не відбиває справжнього стану справ на полі.

- А що вам запам’яталося окрім футбольної складової?

- Чудове і дбайливе ставлення до дітей. Вони жили в сім’ях, де їх прийняли, як власних чад, оточивши теплом і турботою. Але відзначу і наших вихованців, які нас усіх порадували своєю старанною, просто-таки зразковою поведінкою і скромністю. Одним словом, соромно за них нам не було, а коли ми їхали, ті люди, в яких жили діти, щиро плакали. Момент вийшов справді дуже зворушливим.

І на окрему згадку заслуговує фінальна частина змагань. Це було справжнє свято - парад із оркестром, люди в національному одязі, запуск куль у такій кількості, що вони заповнили все небо, і привітання від мера міста та футбольних знаменитостей. Загалом, видовище незабутнє.

Пропонуємо до вашої уваги результати матчів за участю динамівців:

"Динамо" - "Плогастель" - 1:0
"Динамо" - "Санта-Катарина" - 1:0
"Динамо" - Pays de Liffre - 0:0
"Динамо" - US Le Pecq - 2:1
"Динамо" - "Відар" - 1:0
"Динамо" - "Циміалоньяфі" - 0:1
"Динамо" - "Ванн" - 1:0
"Динамо" - "Ліон" - 0:3

Також відзначимо, що Вадим Санжарецький отримав приз найкращого воротаря турніру.

Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер