»Динамо» (U-13): друге місце на Кубку Баннікова-2009

»Динамо» (U-13): друге місце на Кубку Баннікова-2009

Дитяча команда «Динамо», складена з гравців 1996 року народження (тренери – Валерій Кінашенко та Володимир Аникеєв), посіла друге місце на Кубку Віктора Баннікова-2009.

Міжнародний турнір проводився в період з 1 по 4 червня в Києві. Окрім «Динамо», в турнірі брали участь ще п’ять українських команд (ДЮСШ-15, «Атлет», ФК А. Конькова «Старт», «Київ», «Локомотив»), а також гості з Узбекистану («Пахтакор») та Польщі («Єленя Гура»).

Юні динамівці блискуче провели груповий турнір, здобувши три «сухих» перемоги. В першому турі було переможено столичний «Атлет» (5:0), далі була здобута впевнена перемога також над київською командою «Локомотив» (3:0), а поєдинок з «Єленя Гура» став справжньою голевою феєрією – підопічні Кінашенка та Аникеєва розгромили своїх одноліток з рахунком 15:0!

Максимальний результат дозволив динамівцям зіграти у фінальному матчі турніру, який відбувся сьогодні на НТБ ім. В.М. Баннікова. Суперником наших хлопців виступив узбецький «Пахтакор», представлений фактично юнацькою збірною Узбекистану, який у своїй групі також посів перше місце. На жаль, останній матч Кубка Баннікова-2009 виявився нещасливим для «Динамо». Як зазначив старший тренер команди Валерій Кинашенко, цілком можливо, позначилася втома, оскільки за останні два з половиною тижні хлопці провели 16 матчів.

Маючи перевагу в перші хвилин десять, юні динамівці не змогли розпечатати ворота суперника, натомість пропустили прикрий гол у свої ворота. В другому таймі хлопцям не вистачило свіжості, і хвилин за десять до закінчення зустрічі футболісти «Пахтакора» подвоїли свою перевагу, скориставшись позиційною помилкою наших захисників. Динамівці проявили морально-вольові якості, забили м’яч (відзначився Вадим Деменко), на останніх хвилинах мали можливість зрівняти рахунок, але в результаті перемогу святкували представники Узбекистану.

В матчі за третє місце успіх святкували юні футболісти «Києва», які обіграли «Єленя Гура» в серії післяматчевих пенальті (основний час закінчився з рахунком 4:4).

Відзначимо, що «Динамо» залишилося чотириразовим володарем Кубка Баннікова. Юні динамівці ставали переможцями турніру в 2002, 2006, 2007 і 2008 роках. Тричі динамівці ставали срібними призерами – в 1998, 2004 і 2009 роках.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер