»Динамо» (U-14): з перемогою з Німеччини!

»Динамо» (U-14): з перемогою з Німеччини!

Команда ДЮФШ «Динамо» (U-14) з перемогою повернулася з міжнародного юнацького турніру C-Junioren Cup-2010, який проходив у німецькому місті Мекенхайм. У ньому брали участь 10 команд. У групі компанію підопічним Валерія Кінашенка склали «Борусія» (Менхенгладбах), «Кельн», «Вольсбург» і «Мекенхайм». До другої групи увійшли «Борусія» (Дортмунд), «Герта» (Берлін), «Байєр» (Леверкузен), «Хоффенхайм» і «Фортуна» (Дюссельдорф).

- За регламентом ігри тривали 25 хвилин без перерви, - розповідає наставник динамівців Валерій Кінашенко. – Після двох стартових нічиїх, у поєдинку проти «Вольфсбурга» нам була потрібна лише перемога, щоб продовжувати боротьбу за вихід до півфіналу. І ми її здобули – 2:0. Ситуація у групі перед останнім туром склалася таким чином, що чотири команди мали шанси потрапити до півфіналу. Одним словом, у нас не було іншого виходу, окрім як перемагати ще й «Кельн». До речі, з цією командою ми зустрічалися минулого року на турнірі у Франції. Тоді вони стали чемпіонами Німеччини у своєму віці, але ми перемогли їх 2:0. Цього року дуже хотіли взяти реванш, нас для цього навіть спеціально звели до однієї групи. Але добре зіграли наші хлопці, на межі своїх можливостей, не залишивши супернику шансів – 3:0.

У півфіналі на нас чекала зустріч із «Гертою». Матч вийшов непростим, але ми перемогли з мінімальним рахунком. А у фіналі нам протистояв лідер чемпіонату Німеччини в даному віці – дортмундська «Борусія». Чесно кажучи, ми з нетерпінням чекали на вирішальний матч, адже до цього часу вже встигли відчути смак гри і перемог. Поєдинок також виявився непростим, було багато серйозних протистоянь, червоних карток. Нам вдалося забити гол на початку гри, а потім, незадовго до фінального свистка, коли суперник влаштував навалу на наші ворота, ми вдало реалізували контратаку. Куканьков обіграв двох захисників і віддав хороший пас Соколу. Владислав вискочив з-за спин і зігравши на випередження зняв усі питання про переможця.

За підготовкою, яку ми провели в січні-березні, я бачив, що команда виглядає непогано. Але якби я сказав, що до Німеччини ми їхали для того, щоб боротися лише за перше місце, я би збрехав, оскільки ми також могли стати і п’ятими, і шостими. У матчах з рівними суперниками на провідну роль виходить реалізація голевих моментів. Починаючи з третього матчу в нас цей компонент налагодився, хлопці відчули впевненість. Плюс, чудово зіграла оборона й воротар, який неодноразово рятував, про що свідчить «нуль» у графі пропущених м’ячів. У кожній команді були визначені найкращі гравці. В «Динамо» ним став Олександр Куканьков.

Наступного дня після фінальної гри нас попросили затриматися для участі в товариському матчі проти збірної команди Західної Землі. Ми грали від оборони, оскільки хлопці втомилися. Тим паче, гра тривала два тайми по 25 хвилин. Нам вдалося відзначитися наприкінці зустрічі, цей гол і став вирішальним.

Підбиваючи підсумки поїздки, приємно відзначити, що «Динамо» перемогло не лише за рахунок бажання й самовіддачі, але й завдяки високому рівню командних та індивідуальних дій.

Груповий етап
«Динамо» - «Мекенхайм» - 0:0
«Динамо» - «Борусія» (Менхенгладбах) – 0:0
«Динамо» - «Вольфсбург» - 2:0 (Сокол - 2)
«Динамо» - «Кельн» - 3:0 (Куканьков - 3)

Півфінал
«Динамо» - «Герта» - 1:0 (Білкун)

Фінал
«Динамо» - «Борусія» (Дортмунд) – 2:0 (Білкун, Сокол)

Товариський матч
«Динамо» - Збірна Західної Землі – 1:0 (Куканьков)

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ); Фото www.vfl-meckenheim.de

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер